Εσθονία: Tα οχήματα των Bolt και Uber εμπλέκονται σε διπλάσια ατυχήματα απ’ ό,τι τα ταξί

Στατιστικά στοιχεία από το Εσθονικό Γραφείο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, την κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, αποκάλυψαν ότι το ένα τέταρτο όλων των ιδιωτικών οχημάτων επιβατικών μεταφορών, όπως αυτά των Uber και Bolt, ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα πέρυσι. Επίσης είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα από ό,τι τα ταξί και επτά φορές περισσότερες από τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Ο Μαρτ Γιέσε, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας, δήλωσε ότι τα ενοικιαζόμενα οχήματα είναι πιο επικίνδυνα από τα ταξί: «Ενώ τα κανονικά ταξί είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ατύχημα σε σχέση με τα επιβατικά, οι πιθανότητες επταπλασιάζονται στην περίπτωση των μεταφορών μέσω εφαρμογών.

Ο Γιέσε χαρακτήρισε την κατάσταση με τα οχήματα που βασίζονται σε εφαρμογές ανησυχητική. «Η συχνότητα των ατυχημάτων στα ταξί μειώνεται, αλλά όχι στα οχήματα που βασίζονται σε εφαρμογές. Θα ήταν σκόπιμο οι πλατφόρμες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην συμπεριφορά των οδηγών τους. Επιπλέον, είναι μάλλον καιρός οι κρατικές αρχές να αναθεωρήσουν τους κανονισμούς που σχετίζονται με αυτό το είδος μεταφοράς, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της κοινωνίας για την οδική ασφάλεια», δήλωσε, εξηγώντας ότι η συχνότητα των ατυχημάτων δείχνει απλώς το ποσοστό των οχημάτων που προκαλούν ατύχημα μέσα σε ένα έτος.

Ο Γεβγκένι Μάκσιν, επικεφαλής του τμήματος διακανονισμού αποζημιώσεων της ασφαλιστικής εταιρείας BTA, δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην οδική ασφάλεια των οχημάτων που βασίζονται σε εφαρμογές. «Το γεγονός ότι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τις ικανότητες οδήγησης ή τις γλωσσικές του δεξιότητες, μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, καθιστά τη μετακίνηση πιο επικίνδυνη. Οι οδηγοί συχνά εργάζονται τη νύχτα, επιπλέον της κύριας εργασίας τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα που προκαλούνται από κόπωση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *