Ισπανία: Ο δήμος της Κόρδοβα θεσπίζει σταθερές τιμές και υπηρεσία κοινόχρηστου ταξί

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Κόρδοβα έδωσε το πράσινο φως για την τροποποίηση του Δημοτικού Διατάγματος της υπηρεσίας ταξί. Μεταξύ των αλλαγών που περιλαμβάνει είναι η σταθερή τιμή και η δυνατότητα προσφοράς του κοινόχρηστου ταξί. Το κείμενο του διατάγματος θα περάσει από το Νομικό Συμβούλιο πριν εγκριθεί, μέσα στο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τη σταθερή τιμή, το σχέδιο του νέου κανονισμού αναφέρει: «Όταν οι υπηρεσίες έχουν συμβληθεί προηγουμένως από τον χρήστη, οι τιμές θα είναι οι μέγιστες, προκειμένου να επιτραπεί η εκτέλεση των υπηρεσιών σε κλειστή τιμή και οι χρήστες να γνωρίζουν εκ των προτέρων το μέγιστο κόστος της διαδρομής που πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Σε περίπτωση ανάθεσης υπηρεσιών σε σταθερή τιμή, αυτή θα εμφανίζεται μέσω της εξωτερικής φωτεινής μονάδας του οχήματος, αλλά και στο εγκατεστημένο ταξίμετρο», επισημαίνει το κείμενο του διατάγματος.

Το σχέδιο του νέου διατάγματος περιλαμβάνει επίσης τη θέσπιση της υπηρεσίας κοινόχρηστου ταξί. Στην ενότητα σχετικά με τους όρους παροχής της υπηρεσίας, αναφέρεται ότι «κατά γενικό κανόνα, η υπηρεσία ταξί θα συμβληθεί για τη συνολική χωρητικότητα του οχήματος, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του ίδιου, με δυνατότητα να μοιράζονται τη χρήση του πολλά άτομα».

Η τοπική Αρχή Μεταφορών μελετά την εφαρμογή του συστήματος, ιδίως για ταξίδια σε άλλες πόλεις, στα αεροδρόμια της Σεβίλλης ή της Μάλαγα, για παράδειγμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *