Βιέννη: Ποσοστό 60% των οδηγών της Bolt εργάζονται χωρίς άδεια, ενώ παίρνουν και επιδόματα ανεργίας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ειδησεογραφικού ιστότοπου wienerzeitung.at, στην αυστριακή πρωτεύουσα δραστηριοποιείται ένα αόρατο στις Αρχές δίκτυο οδηγών χωρίς άδεια, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες επιβατικών μεταφορών για την Uber και την Bolt, εκμεταλλευόμενοι τα κενά στη διαδικασία εγγραφής των πλατφορμών: και στις δύο εταιρείες, μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε μέσω της εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, χωρίς να προσκομίσει το φυσικό έγγραφο της απαιτούμενης άδειας. Και χρησιμοποιώντας προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, μπορεί εύκολα να παραποιήσει ένα τέτοιο έγγραφο. Μόλις ένας οδηγός εγγραφεί, δεν ελέγχεται ποτέ ξανά.

Η Uber αντέδρασε στις καταγγελίες που αφορούν το ζήτημα υποχρεώνοντας τους νέους οδηγούς της να προσκομίζουν την άδειά τους στα γραφεία της μετά την ηλεκτρονική εγγραφή. Η Bolt απάντησε με μια αόριστη αναφορά σε «αυστηρές διαδικασίες που συμμορφώνονται με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και βελτιώνονται συνεχώς». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου των ταξί, όμως, το 60% των οδηγών της Bolt εργάζονται χωρίς άδεια.

Επίσης, πολλοί από τους παράνομους οδηγούς λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας και δηλώνουν επίσημα ότι απασχολούνται μερικώς, αποκρύπτοντας εισοδήματα από τις φορολογικές αρχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *