ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Επιδότηση μετακίνησης ηλικιωμένων με Ταξί

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Rendsburg στην Γερμανία δημιούργησε ένα ταμείο για ένα ειδικό προστατευτικό μέτρο από την πανδημία. Από τον Ιανουάριο και μετά, τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω θα μπορούν να μετακινούνται αντί με λεωφορείο με ταξί.

 Η περιοχή  Rendsburg και το Eckernförde σκοπεύουν να υποστηρίξουν την ασφαλή κινητικότητα των ηλικιωμένων με ένα ποσό της τάξεως των 80.000 ευρώ. Το σχέδιο αφορά άτομα άνω των 70 ετών τα οποία θα μετακινούνται με ταξί στην τιμή των δημόσιων συγκοινωνιών. Η διαφορά στην τρέχουσα τιμή ταξί θα καλύπτεται από τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Όπως υποστηρίχθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, οι άνθρωποι άνω των 70 ετών διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τον ιό και χρειάζονται αυτή  την υποστήριξη. Στην πόλη του Tübingen λειτουργεί ήδη αυτό  το μέτρο με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ταξί του Rendsburg, Addi Bogalski, έχει ήδη διαβεβαιώσει για την υποστήριξη της βιομηχανίας ταξί σε αυτή την πρωτοβουλία  και υποσχέθηκε  ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

Στην  περιοχή του  Rendsburg πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο περίπου 30 τέτοιες διαδρομές την ημέρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...