Αμβούργο: Ταξί υδρογόνου της Toyota σχεδόν στην τιμή μιας Corolla, μέσω επιδοτήσεων

Με το εξαιρετικό σύστημα κίνησης, το Toyota Mirai κατατάσσεται στην ανώτατη κατηγορία των οχημάτων ταξί. Τώρα στη δεύτερη γενιά του, οι οδηγοί του Mirai δεν χρειάζεται να ανεφοδιάζονται με βενζίνη ή ντίζελ ή ηλεκτρισμό, παρότι είναι ηλεκτρικό. Το αυτοκίνητο παράγει τη δική του ενέργεια χρησιμοποιώντας μια κυψέλη υδρογόνου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα εκπέμπει καυσαέρια: μόνο υδρατμοί παράγονται όταν το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια.

Φυσικά, αυτή η προηγμένη τεχνολογία έχει και το τίμημά της. Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της Toyota, η τιμή του Mirai ξεκινά στη Γερμανία από 65.900 ευρώ – πολλά χρήματα για ένα ταξί. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων S+K του Αμβούργου παρέχει μια ειδική προσφορά για το Mirai. Η αντιπροσωπεία προσφέρει επί του παρόντος τη συμφωνία Kinto One μέσω της εταιρείας leasing της Toyota Kinto Deutschland GmbH.

Η προσφορά έχει ως εξής: με διάρκεια 24 μηνών και μέγιστη χιλιομετρική απόσταση 60.000 χιλιομέτρων ετησίως, το Mirai μπορεί να μισθωθεί με 595 ευρώ τον μήνα. Το αυτοκίνητο παραδίδεται με τις προδιαγραφές του ταξί (χωρίς ταξίμετρο) και διαθέτει τον εξοπλισμό Executive. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσφοράς είναι η ειδική πληρωμή leasing ύψους 12.605,05 ευρώ, η οποία ουσιαστικά μηδενίζεται μέσω επιδοτήσεων, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την αγορά του.

Το ποσό για την ειδική πληρωμή χρηματοδοτικής μίσθωσης μπορεί να αντισταθμιστεί εν μέρει από την επιδότηση από το πρόγραμμα Zukunftstaxi E-Taxi του Αμβούργου, συνολικού ύψους 4.201,69 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει επιχορήγηση από την Anglo American στο πλαίσιο του έργου «Το υδρογόνο κινεί το Αμβούργο», συνολικού ύψους 8.403,36 ευρώ. Και τα δύο ποσά μαζί αποτελούν το σύνολο της εφάπαξ πληρωμής.

Συνεπώς, ο εκμεταλλευτής ταξί πρέπει να προκαταβάλει 4.201,69 ευρώ, τα οποία θα του επιστραφούν από το πρόγραμμα Zukunftstaxi. Αυτό είναι εφικτό μόνο μετά την αδειοδότηση του ταξί.

Μια τέτοια προσφορά είναι φυσικά περιορισμένη χρονικά. Προς το παρόν, ο ειδικός σε θέματα ταξί της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων S+K, Όλιβερ Στάινσικ, έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2024. Υπάρχει έντονη ζήτηση για την προσφορά και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 50 ταξί Toyota Mirai. Σύμφωνα με τον Στάινσικ, δεν υπάρχουν επίσης μεγάλοι χρόνοι παράδοσης.

Βέβαια, το Αμβούργο είναι αρκετά καλά εξοπλισμένο με σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τέσσερις, με τον έναν από αυτούς να βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Η δεξαμενή υδρογόνου ενός Mirai γεμίζει σε περίπου τρία λεπτά και η αυτονομία του οχήματος με γεμάτο ρεζερβουάρ είναι 650 χιλιόμετρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *