Λονδίνο: Η Uber τα δίνει όλα προκειμένου να προσελκύσει τους οδηγούς μαύρων ταξί αλλά χωρίς επιτυχία

Όταν νέες εφαρμογές μαύρων ταξί λανσάρονται στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, πολύ σπάνια περιλαμβάνουν ραδιοφωνικές διαφημίσεις για την πρόσληψη οδηγών ή χρηματικά κίνητρα εκατοντάδων λιρών για μεμονωμένους ταξιτζήδες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με την Uber.

Η αμερικανική πολυεθνική κάνει ενεργό μάρκετινγκ, με στόχο να στρατολογήσει αρκετούς οδηγούς για να εξασφαλίσει την κάλυψη της υπηρεσίας. Η εταιρεία έχει βγάλει όλους τους άσους από το μανίκι για να στρατολογήσει αρκετούς οδηγούς ώστε να παρέχει μια νέα κάλυψη στην πρωτεύουσα. Οι προσπάθειες προσέλκυσης της Uber απέχουν πολύ από τις συμβατικές καμπάνιες «από στόμα σε στόμα» και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από εφαρμογές που ξεκινούν τη δραστηριότητά τους. Αντ’ αυτού, η Uber έχει βγει «στον αέρα», με ραδιοφωνικές διαφημίσεις, ενώ προσφέρει σημαντικά κίνητρα για να ενταχθούν στην πλατφόρμα της. Ακόμη και το καθιερωμένο περιοδικό Private Hire Taxi Monthly, παρά τις τεκμηριωμένες επιφυλάξεις του κλάδου των μαύρων ταξί για την Uber, επέλεξε να προωθήσει την υπηρεσία μέσα από την έκδοσή του.

Η εταιρεία επέλεξε επίσης και μια πιο άμεση προσέγγιση, διανέμοντας φυλλάδια στις πιάτσες ταξί και προσεγγίζοντας σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου. Ωστόσο, οι προσπάθειές της δεν έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, όπως αποδεικνύεται από τη δημόσια άρνηση του δημοφιλούς ταξιτζή Τομ Χάτλεϊ, αστέρα του YouTube, να υποστηρίξει την εκστρατεία.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA) δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα TAXI Newspaper: «Να θυμάστε ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχει αυτό είναι αν οι καλύτεροι του Λονδίνου επιλέξουν να εργαστούν γι’ αυτούς. Κι αυτό δεν θα συμβεί, δεδομένου του ιστορικού της Uber και όλων όσων έχουν συμβεί στο Λονδίνο».

Αυτή η επιθετική εκστρατεία στρατολόγησης αναδεικνύει τη σημασία της πρωτοβουλίας για την Uber. Η ένταξη των μαύρων ταξί στην εφαρμογή της θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό βήμα για τις παγκόσμιες φιλοδοξίες και τους στόχους της. Στην οικονομική έκθεση δευτέρου τριμήνου του 2022 η Uber δήλωνε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την ενσωμάτωση των ταξί της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο στην εφαρμογή Uber μέσω συνεργασιών με τις CMT, Curb, Yellow Cab SF και Flywheel Technologies. Και βέβαια, αποκάλυπτε ότι σχεδιάζει να εντάξει όλα τα ταξί στην πλατφόρμα της μέχρι το 2025, ως μέρος του μακροπρόθεσμου οράματός της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *