Σουηδία: Καθυστερήσεις στην ανάκληση αδειών καταδικασμένων οδηγών των Uber και Bolt καταγγέλλει η Σουηδική Ένωση Ταξί

Η Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών, αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό, θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα άδειες λόγω καταδικαστικών αποφάσεων των οδηγών που συνεργάζονται με πλατφόρμες – μεταξύ άλλων, για υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν οδηγούς των εταιρειών Bolt και Uber, οι οποίες δεν είναι μέλη της Σουηδικής Ένωσης Ταξί.

«Υπάρχουν φρικτές υποθέσεις που έρχονται στο φως«, λέει ο Λέναρτ Καλντερέν, πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Ταξί. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 200 ημέρες προκειμένου να ανακαλέσει η Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών την άδεια του οδηγού και αυτό αποδεικνύει τη ζημιά και που μπορεί να προκληθεί όταν τα διοικητικά συστήματα δεν λειτουργούν πλήρως».

Η Σουηδική Ένωση Ταξί είναι ο διαμεσολαβητής πληροφοριών για το BKY, ένα ψηφιακό σύστημα που ελέγχει καθημερινά τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας με βάση το μητρώο οδικής κυκλοφορίας της Σουηδικής Υπηρεσίας Μεταφορών.

«Το BKY είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, αλλά απαιτεί γρήγορο χειρισμό και από τη Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών. Η ένωση έχει καταθέσει στο παρελθόν αρκετές προτάσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάκλησης των αδειών. Ως εμπορική ένωση, είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο. Ήδη σήμερα, για παράδειγμα, η αστυνομία, οι εισαγγελείς ή η Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών μπορούν να ανακαλέσουν άμεσα την άδεια οδήγησης ενός οδηγού ταξί, εάν υπάρχουν πιθανοί λόγοι καταδίκης του», επισημαίνει ο Καλντερέν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...