Iσπανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η παράνομη επιβίβαση πελατών από ενοικιαζόμενα στον δρόμο

Την περασμένη Τρίτη, οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου εκδίκασαν την προσφυγή που κατέθεσε η Ares Capital, εταιρεία που κατέχει άδειες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για την κατάσχεση οχήματός της από την τοπική αστυνομία της Σεβίλλης, γιατί ο οδηγός του διέπραξε το αδίκημα της προσέλκυσης πελατών σε δημόσιους δρόμους.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σε δύο ή τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις ενώσεις Taxi Project και Elite Taxi Sevilla, οι οποίες έχουν πρόσβαση στη δικογραφία.

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν πράκτορες της τοπικής αστυνομίας της Σεβίλλης ακινητοποίησαν και κατέσχεσαν ένα ενοικιαζόμενο όχημα καθώς προσείλκυε πελάτες στον δρόμο χωρίς να έχει γίνει προκράτηση της υπηρεσίας. Η εταιρεία στην οποία ανήκει η άδεια άσκησε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου της Σεβίλλης, αλλά αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας.

Η Ares Capital κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην οποία εκπροσωπήθηκαν και οι οργανώσεις των οδηγών ταξί: «Θα είναι ένα πολύ σημαντικό νομικό προηγούμενο, προκειμένου να απαιτήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρα μέτρα κατά της μόνιμης παράνομης δράσης αυτών των εταιρειών», επισήμαναν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *