Ρώμη: H διαδικασία για 1.500 νέες άδειες ταξί βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

Ο δήμος της Ρώμης θα προκηρύξει διαγωνισμό για 1.000 νέες μόνιμες άδειες και 500 νέες εποχικές άδειες, με τη διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες. Αυτή είναι η γραμμή που επέλεξε ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ταξί στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

O δήμος ακολουθεί την τυπική διαδικασία και όχι αυτή που προβλέπεται από το κυβερνητικό διάταγμα περί περιουσίας, το οποίο επικρίθηκε σφόδρα από τον δήμαρχο: ο νέος κανονισμός, υποστήριξε, είναι οικονομικά ασύμφορος για τον δήμο. Με την κανονική διαδικασία, μάλιστα, τα έσοδα από τις νέες άδειες μοιράζονται κατά 80% στους οδηγούς ταξί που κατείχαν τις προηγούμενες άδειες και κατά 20% στα δημοτικά ταμεία. Με τη διαδικασία του διατάγματος, αντίθετα, το 100% πηγαίνει στους οδηγούς ταξί.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους του κλάδου: οι οδηγοί ταξί εκφράζουν αντιρρήσεις για τον αριθμό των νέων αδειών, ο οποίος, όπως αναφέρουν, είναι υπερβολικά μεγάλος. Ο δήμος, ο οποίος είχε ήδη δρομολογήσει τη λύση του «διπλού οδηγού», εμφανίζεται τώρα πρόθυμος για μια αναθεώρηση των ναύλων, ειδικά για τις σύντομες διαδρομές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *