Αυστραλία: Eπική αγωγή χιλιάδων οδηγών ταξί κατά της Uber για διαφυγόντα κέρδη

Η Uber προετοιμάζεται για τη σημαντικότερη νομική αναμέτρηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, καθώς κατατέθηκε η μεγαλύτερη ομαδική αγωγή για διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας της παράνομης εισόδου της στην αγορά της χώρας. Χιλιάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί αδειοδοτημένων ταξί, ενοικιαζόμενων οχημάτων και λιμουζίνων από ολόκληρη την αυστραλιανή επικράτεια έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να την υποχρεώσουν να πληρώσει για την καταστροφή των μέσων διαβίωσής τους.

Ομαδικές αγωγές κατά της αμερικανικής πολυεθνικής είχαν ήδη κατατεθεί στο Κουίνσλαντ, τη Χρυσή Ακτή, τη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία. Η υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε για μια άδεια ταξί στην περιοχή Λίσμορ ήταν 316.000 αυστραλιανά δολάρια. με την κυβέρνηση να αποζημιώνει με 55.000 δολάρια τον κάτοχο της άδειας, απόφαση που δεν ικανοποίησε τον κλάδο των αδειοδοτημένων ταξί. Οι αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και απομείωση της αξίας των αδειών ταξί άρχισαν να καταβάλλονται στη Νέα Νότια Ουαλία στα τέλη του περασμένου έτους.

Τώρα το δικηγορικό γραφείο Maurice Blackburn κατέθεσε ομαδική αγωγή κατά της Uber ως απάντηση στις απώλειες που υπέστησαν οι οδηγοί, οι κάτοχοι αδειών και οι φορείς εκμετάλλευσης από τότε που η Uber εισήλθε στην αυστραλιανή αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να συνυπογράψουν την αγωγή έως τις 2 Οκτωβρίου 2023.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και θα διαρκέσει από τις 4 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...