ΗΠΑ: Από τον Οκτώβριο οι επιβάτες θα καταβάλλουν τέλος 7 δολαρίων για κάθε διαδρομή με Uber ή Lyft από και προς το αεροδρόμιο του Ορλάντο

Τα τέλη παραλαβής επιβατών για πλατφόρμες κινητικότητας, όπως η Uber και η Lyft, θα αυξηθούν κατά 20% στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο από φέτος τον Οκτώβριο.
Η απόφαση αυτή θα καταστήσει το Ορλάντο την πιο ακριβή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών για τους χρήστες εφαρμογών rideshare που χρειάζονται μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.
Την 1η Αυγούστου το αυτόματο τέλος για παραλαβές και αποβιβάσεις από το αεροδρόμιο στις εφαρμογές rideshare θα αυξηθεί στα 6,35 δολάρια ανά διαδρομή – 10% επιπλέον σε σχέση με το σημερινό ποσό των 5,80 δολαρίων, αλλά την 1η Οκτωβρίου, θα αυξηθεί ξανά στα 7 δολάρια ανά διαδρομή, που αντιπροσωπεύει αύξηση 20% σε σύγκριση με τις τρέχουσες τιμές.
Η Uber ανακοίνωσε την αύξηση στους χρήστες της, επισημαίνοντας ότι το αεροδρόμιο της Τάμπα χρεώνει 5 δολάρια ανά διαδρομή για τις εφαρμογές rideshare, ενώ αυτό του Μαϊάμι επιβάλλει τέλος 2 δολάρια ανά διαδρομή.
Και ενώ η ανταγωνίστριά της, η Lyft, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις επερχόμενες αυξήσεις των τελών, η Uber έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι οι αυξήσεις είναι άδικες για τους επιβάτες των αεροδρομίων και θα επηρεάσουν αρνητικά τους οδηγούς της εταιρείας στην περιοχή του Ορλάντο.
«Σε μια εποχή που οι κάτοικοι της Φλόριντα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος διαβίωσης λόγω του πληθωρισμού, είναι παράλογο το γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Ορλάντο στοχοποιεί τους οδηγούς και τους επιβάτες της Uber με μια πρόταση για αύξηση του φόρου παραλαβής κατά 20%, σε 7 δολάρια ανά παραλαβή, υψηλότερο από οποιοδήποτε αεροδρόμιο στη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Αερομεταφορών του ευρύτερου Ορλάντο, Κέβιν Τιμπό, δήλωσε δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης των αυξήσεων που αποφασίστηκαν πέρυσι. «Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε επιχειρησιακή συμφωνία τον Ιούλιο του 2017. Αυτές οι αυξήσεις τελών έχουν ήδη εγκριθεί από την Αρχή Αερομεταφορών τον Σεπτέμβριο του 2022, είναι εν γνώσει των πλατφορμών κινητικότητας και δεν υπάρχει λόγος να τις φέρουμε ξανά στο συμβούλιο», τόνισε.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Ορλάντο τόνισε επίσης ότι η αύξηση των τελών των rideshare θα βοηθήσει την Αρχή να αντισταθμίσει μέρος των εξόδων λειτουργίας του αεροδρομίου, ενώ παράλληλα θα παρέχει μεγαλύτερες επιλογές στους επιβάτες μέσω άλλων υπηρεσιών ταξί και λεωφορείων.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, σχεδόν 50,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες πέρασαν από το αεροδρόμιο του Ορλάντο το 2022, μια αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2021, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, πόσο μάλλον στις ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...