Γερμανία: Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ συνάπτει συνεργασία με την Uber

H αμερικανική πλατφόρμα Uber και η εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ ανακοίνωσαν χθες πολυετή συνεργασία. Η απόφαση αποτέλεσε έκπληξη, καθώς μόλις πέρυσι είχαν ανακληθεί προσωρινά 77 άδειες ενοικίασης αυτοκινήτων στο Ντίσελντορφ λόγω αναξιοπιστίας των οδηγών της.

Η Uber δεν χάνει καμία ευκαιρία για να τοποθετήσει στρατηγικά τον εαυτό της και το εμπορικό της σήμα στο προσκήνιο. Από την αρένα «Uber» του Βερολίνου ή την εκτεταμένη χορηγία του Χορού των Γερμανών Συντακτών, την Εβδομάδα Μόδας ή την Μπερλινάλε, η αμερικανική πολυεθνική έχει δείξει ξεκάθαρα ποια πορεία θέλει να ακολουθήσει στη Γερμανία.

Η σημαντικότερη καινοτομία στη συνεργασία μεταξύ του αεροδρομίου και της Uber θα είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου παραλαβής για τις μετακινήσεις με οχήματα της εταιρείας. Σε αυτό το σημείο παραλαβής, το οποίο βρίσκεται στην έξοδο του Τερματικού Σταθμού Β, στο επίπεδο των αφίξεων, οι χρήστες της Uber θα συναντούν τους οδηγούς της. Ο χώρος είναι ήδη σηματοδοτημένος στον χώρο παραλαβής αποσκευών, ενώ διαδρομή έχει αναρτηθεί ήδη στην εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άλλη συνεργασία της Uber τέτοιου είδους. Ωστόσο, όλοι υποθέτουν ότι η εταιρεία επιδιώκει ήδη διάλογο και με άλλα αεροδρόμια.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στον κλάδο των ταξί. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα taxi-times.de, « το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ συνεργάζεται με μια εταιρεία που αποδεδειγμένα συνεργάζεται εν γνώσει της με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν με μαφιόζικες μεθόδους, οδηγούν τους ίδιους τους οδηγούς τους στη φτώχεια και θέτουν σε κίνδυνο τους επιβάτες που δεν είναι ασφαλισμένοι σε αυτές τις διαδρομές.

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ κατηγορείται ήδη ότι δημιούργησε μια ακόμη ευκαιρία γι’ αυτές τις πρακτικές. Ο χαμένος δεν είναι μόνο ο κλάδος των ταξί του Ντίσελντορφ, ο χαμένος είναι πάνω απ’ όλα ο πελάτης της Uber. Διότι τι θα συμβεί αν ένας μη ενημερωμένος πολίτης επιβιβαστεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ σε ένα τέτοιο παράνομο και ανασφάλιστο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Uber, το οποίο στη συνέχεια εμπλακεί σε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης; Αυτός ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να καταλογίσει ευθύνες ούτε στην Uber ούτε τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Είναι απαραίτητοι όλοι όσοι πιστεύουν στο κράτος δικαίου στη Γερμανία και θέλουν να το διαφυλάξουν να φροντίσουν ώστε να βρεθεί επιτέλους ένα πολιτικό και νομικό πλαίσιο που θα σταματήσει την Uber και θα καθιστά τους εμπλεκόμενους, την Uber και τη διοίκηση του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, υπεύθυνους. »

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *