Ουγγαρία: Η Uber χρησιμοποιεί εταιρεία ταξί που ιδρύθηκε πριν από ενάμιση μήνα για να επιστρέψει στη Βουδαπέστη

Η αμερικανική πολυεθνική Uber αποφάσισε να επιστρέψει στη Βουδαπέστη αναλαμβάνοντας την εταιρεία ταξί Főtaxi. Η εταιρεία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα το 2016 μετά από κυβερνητικές αλλαγές στους κανονισμούς για τα ταξί με τις οποίες δεν μπορούσε να συμμορφωθεί. Ζήτησε να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση, αλλά το υπουργικό συμβούλιο του Όρμπαν απέρριψε το αίτημα, καθώς η Uber δεν συμμορφωνόταν με κανέναν από τους κανονισμούς μεταφορών της Ουγγαρίας.

Η εταιρεία αιτιολόγησε την επιστροφή της στην ουγγρική πρωτεύουσα, λέγοντας ότι το 2023 συνδέθηκαν στην εφαρμογή της 100.000 χρήστες.

Η F Mobilitás Ltd, η θυγατρική της Főtaxi που είναι υπεύθυνη για τη νέα εταιρεία, εγγράφηκε επίσημα στην Ουγγαρία στις 16 Ιανουαρίου 2024, οπότε μοιάζει με μια απόλυτα σχεδιασμένη κίνηση της Uber για να αποκτήσει πρόσβαση στην ουγγρική αγορά. Η Főtaxi διατηρεί την αποκλειστική ιδιοκτησία αυτής της θυγατρικής.

Από την άλλη, το Εθνικό Συνδικάτο και η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων Ταξί ζήτησαν ακρόαση από τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, με αίτημα την αναπροσαρμογή των ναύλων λόγω της αύξησης των λειτουργικών εξόδων και των τιμών των καυσίμων. Ως βασικό παράγοντα της πρότασής τους επικαλούνται τη συνεχή αύξηση των τιμών των καυσίμων, η οποία φτάνει το 20% στην Ουγγαρία.

Επιπλέον, στοχεύουν να επιλύσουν ρυθμιστικά ζητήματα που αφορούν την Uber, καθώς και τη στάθμευση, τους χρόνους αναμονής και τη χρήση των ποδηλατόδρομων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *