Βαρκελώνη: Oι πλατφόρμες και τα ενοικιαζόμενα διαμαρτύρονται… για τους αστυνομικούς ελέγχους και απειλούν

Οι αστυνομικές αρχές της Βαρκελώνης συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους κατά των παράνομων ενοικιαζόμενων οχημάτων, προκαλώντας την αντίδραση τόσο των εταιρειών ενοικιαζόμενων που παρέχουν στόλους οχημάτων στην Uber, την Cabify και την Bolt, όσο και των λεγόμενων «παραδοσιακών», οι οποίοι, θεωρητικά, θα έπρεπε να εκτελούν τις υπηρεσίες τους τηρώντας τη νομιμότητα.

Από το 2021, η αστυνομία της Βαρκελώνης πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στα ενοικιαζόμενα. Χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των κυρώσεων αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι οδηγοί παραβιάζουν τους κανόνες. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται περίπου τρεις φορές τον χρόνο και αρκετές φορές συμπίπτουν με την παγκόσμια έκθεση MWC, τη μεγαλύτερη διοργάνωση του τομέα της επικοινωνίας και της συνδεσιμότητας.

Η τελευταία επιχείρηση ελέγχων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με δεκάδες οδηγούς ενοικιαζόμενων να χρεώνονται πρόστιμα και πολλά οχήματα να κατάσχονται.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Barna Diario, την περασμένη Δευτέρα άρχισε να διαδίδεται μέσω των ομάδων WhatsApp των οδηγών ενοικιαζόμενων μια ανακοίνωση που προειδοποιούσε για τους ελέγχους και ενημέρωνε για τον τρόπο αποφυγής τους. «Να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε να κινείστε σε σημεία όπως το αεροδρόμιο, ο σταθμός Sants και οι κεντρικοί δρόμοι. Μη σταθμεύετε περιμένοντας πελάτες», προειδοποιούσαν οι εταιρείες τους οδηγούς τους.

Και δεν σταμάτησαν εκεί. Οι ενώσεις εργοδοτών του κλάδου, Unauto, Feneval VTC και VTC Gran Turisme de Catalunya, απειλούν τώρα με κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC, καταγγέλλοντας την «αστυνομική παρενόχληση».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, η ένωση VTC Gran Turisme de Catalunya διαμαρτύρεται για τους αστυνομικούς ελέγχους, καθώς και για τη συμφωνία της Élite Taxi με την κυβέρνηση που περιλαμβάνει ως απαιτήσεις για τους οδηγούς ενοικιαζόμενων τη γνώση της καταλανικής γλώσσας και την κατοχή πιστοποιημένης άδειας οδήγησης.

Στο κείμενο κατηγορούν τον κλάδο των ταξί και τους πολιτικούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λένε ότι πολλά συνέδρια έχουν χαθεί στην Καταλονία λόγω των ελέγχων, προς όφελος της Μαδρίτης, της Βαλένθια και της Σεβίλλης, αν και δεν διευκρινίζουν ποια συνέδρια έχουν χαθεί στη Βαρκελώνη. Απειλούν επίσης να μποϊκοτάρουν το Κόπα Αμέρικα. «…το Copa America και άλλες αθλητικές διοργανώσεις έρχονται σύντομα και είμαστε έτοιμοι να τις σαμποτάρουμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *