Νέα Υόρκη: Φορείς μηνύουν τον δήμο για την αποτυχία του να εκπληρώσει τον στόχο για τα προσαρμοσμένα ταξί

Τέσσερις μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί κατέθεσαν την περασμένη Τετάρτη μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, με την οποία καλούν τον δικαστή να διατάξει τη Νέα Υόρκη να συμμορφωθεί με την απαίτηση τα μισά ταξί της πόλης να είναι προσαρμοσμένα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ταξί έχουν δείξει ότι δεν έχουν «καμία πρόθεση» να επιτύχουν τον στόχο.

Ο Τζέισον Κέρστεν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνας της πόλης, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η Επιτροπή «δεσμεύεται για την προσβασιμότητα. Αν συνυπολογίσουμε ολόκληρο τον στόλο μας, έχουμε τώρα σχεδόν τριπλάσια προσβάσιμα οχήματα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια», δήλωσε. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να καταστήσουμε τον στόλο μας ακόμη πιο προσβάσιμο».

Στη μήνυσή τους, οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η έλλειψη προσβάσιμων ταξί δυσχεραίνει την πρόσβαση ορισμένων ανθρώπων σε ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης, πιθανές θέσεις εργασίας και κοινωνικές εξόδους. Αυτό, σύμφωνα με την αγωγή, περιορίζει την ικανότητά τους να είναι ελεύθερα και ενεργά μέλη της κοινότητας.

Στα τέλη του 2013, η Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας συμφώνησε, μετά την κατάθεση ομαδικής αγωγής, να υιοθετήσει κανονισμούς που θα απαιτούν τα μισά από τα περισσότερα από 13.000 ταξί της πόλης να είναι προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια εντός έξι ετών.

Η συμφωνία απαιτούσε τα μισά από όλα τα νέα ταξί που θα τεθούν σε λειτουργία εντός ενός έτους να είναι προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος του 50% του στόλου της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *