Παρίσι: Νέα υπηρεσία ταξί με ποδήλατο ξεκινά η Heetch

Από τις 23 Φεβρουαρίου, θα υπάρχει μια νέα επιλογή μετακίνησης προς ενοικίαση στους δρόμους του Παρισιού. Ονομάζεται Heetch Bike και πρόκειται για μια υπηρεσία ταξί με έναν οδηγό σε ποδήλατο που τραβάει μια καμπίνα επιβατών. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμη μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Η νέα υπηρεσία παρουσιάστηκε από την Heetch ως διαφορετική από τα παραδοσιακά ταξί με αυτοκίνητο όσο και από τα τουκ-τουκ που έχουν γίνει πρόσφατα της μόδας στη γαλλική πρωτεύουσα με τα τουριστικά πλήθη.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα αυτού του είδους μεταφοράς, η Heetch αναφέρει: «Η υπόσχεσή μας είναι οι διαδρομές στο Παρίσι 40% να είναι ταχύτερες και 20% φθηνότερες από ό,τι με ενοικιαζόμενα οχήματα».

Τι κρύβεται όμως πίσω από τον ισχυρισμό περί ταχύτερης υπηρεσίας κινητικότητας; Η Heetch Bike στοχεύει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα των ποδηλάτων στη γαλλική πρωτεύουσα και τον μειωμένο ρόλο των ιδιωτικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το Actu Paris, η εταιρεία ποντάρει στο γεγονός ότι με την προγραμματισμένη θέσπιση των ζωνών περιορισμένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης αργότερα φέτος, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή αυτή θα περιοριστεί.

Αυτό αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για άλλες μορφές κινητικότητας, όπως τα ποδήλατα, να καταλάβουν τους δρόμους και να προσφέρουν έτσι έναν ταχύτερο τρόπο μετακίνησης στο κέντρο του Παρισιού. Και για όσους ανησυχούν ότι τα ταξί με ποδήλατα δεν θα μπορούν να παρέχουν την ίδια άνεση με τα αυτοκίνητα, η Heetch λέει ότι οι καμπίνες τους διαθέτουν θερμαινόμενα καθίσματα, προστατευτικά παρμπρίζ και γυάλινη οροφή και εγγυάται ότι οι επιβάτες θα φτάσουν στον προορισμό τους με άνεση, παρά τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *