3.800 $ πρόσθετο ετήσιο εισόδημα για τους οδηγούς ταξί της Νέας Υόρκης.

Αύξηση 5,3% (1,161 $ ανά μίλι και 0,529 $ ανά λεπτό) αποφάσισε η Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης.
Οι οδηγοί της Uber και της Lyft στην πόλη θα δουν την αμοιβή τους να αυξάνεται κατά 5,3% τον επόμενο μήνα. Η δημοτική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018 όρισε ένα ελάχιστο ποσοστό αμοιβής, το οποίο υποτίθεται ότι θα προσαρμόζεται ετησίως για να καλύψει τον πληθωρισμό. Οι οδηγοί δεν έχουν λάβει καμία αύξηση από το 2020 και υπέβαλαν με επιτυχία την υπόθεσή τους στην Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας. Η αύξηση, η οποία μεταφράζεται σε μέση αύξηση 3.800 $, επηρεάζει περίπου 90.000 οδηγούς. «Η Uber και η Lyft δεν έχουν άλλη επιλογή εδώ», δήλωσε ο Bhairavi Desai, εκτελεστικός διευθυντής της New York Taxi Workers Alliance, η οποία εκπροσωπεί τόσο τους οδηγούς ταξί όσο και τους οδηγούς που βασίζονται σε εφαρμογές.
Oι οδηγοί δεν έχουν δει καμία αύξηση από το 2020, παρά το ράλι υψηλού πληθωρισμού. Έτσι τον περασμένο μήνα πίεσαν για την υπόθεσή τους την Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας της πόλης. «Βάσει κανονισμών, η Uber και η Lyft απαιτείται να αυξήσουν τους μισθούς που πληρώνουν στους οδηγούς», είπε ο Desai. «Δεν το είχαν κάνει τους τελευταίους 13 μήνες. Αλλά ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να πάμε στα δικαστήρια. Ο Δήμαρχος ήταν πραγματικά δίκαιος σε αυτό.» Ο Desai λέει ότι τα υψηλότερα ποσοστά αμοιβής, τα οποία βασίζονται στον χρόνο και την απόσταση που διανύθηκε, θα μεταφραστούν σε περίπου 3.800 $ σε πρόσθετο εισόδημα κατά μέσο όρο. Το αν αυτό σημαίνει υψηλότερες τιμές για τους επιβάτες εξαρτάται από τις εταιρείες.
Ο Μπραντ Λάντερ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγητής της συγκεκριμένης νομοθεσίας λέει ότι ο νόμος λειτουργεί όπως πρέπει. «Ο οδηγός κερδίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αμοιβής που αναπροσαρμόζεται ετησίως με βάση τον πληθωρισμό. Δείξαμε ότι η οικονομία των ψηφιακών πλατφορμών μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών, ενώ παράλληλα να πληρώνει αξιοπρεπώς τους εργαζόμενους που κάνουν αυτή τη δουλειά».
Περίπου 90.000 οδηγοί θα επηρεαστούν από την αλλαγή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου. Αυξάνει την ελάχιστη αμοιβή σε 1,161 $ ανά μίλι και 0,529 $ ανά λεπτό.
Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Η Lyft, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: \”Σύμφωνα με τα δεδομένα της TLC, οι οδηγοί της Νέας Υόρκης κέρδισαν κατά μέσο όρο πάνω από 25% περισσότερα από το ελάχιστο επίπεδο αμοιβής το 2021 και αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να οδηγείτε με τη Lyft. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία με τους ηγέτες των πόλεων για την ενίσχυση της εργασίας που βασίζεται σε εφαρμογές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...