Γερμανία: «Το Βερολίνο δεν πρέπει να εξαγοραστεί από την Uber», λέει η ένωση TMV

Η Γερμανική Ένωση Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων επικρίνει έντονα την επέκταση της Uber στο Βερολίνο καθώς μετά την Μπερλινάλε και τη (σύντομα όχι πια) Mercedes Arena, η Εβδομάδα Μόδας πέρασε τώρα επίσης στα χέρια της Uber.

Η TMV καλεί τόσο τους ομοσπονδιακούς όσο και τους πολιτειακούς πολιτικούς της γερμανικής πρωτεύουσας να μην επιτρέψουν να εκφυλιστεί το Βερολίνο σε μια εξαγορασμένη από την Uber πόλη.

«Όποιος αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια στο οικονομικό μας σύστημα, τις αξίες του έντιμου εμπόρου και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως πυλώνες της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, μόνο αηδία θα νιώσει όταν δει πού έχουν βάλει το χέρι τους οι αρπακτικοί καπιταλιστές της Uber και διεκδικούν την οικονομική τους επιρροή με τρομακτικά κονδύλια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός διευθύνων σύμβουλος της TMV, Πάτρικ Μάιναρντ, κατά την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου.

Στη φετινή Μπερλινάλε, η Uber είναι και πάλι ένας από τους τρεις κύριους χορηγούς μαζί με το ZDF και την Armani. Η TMV ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η Uber να αντικατασταθεί από άλλον εταίρο κινητικότητας στην 75η Μπερλινάλε, το 2025. Η TMV αναμένει σοβαρές παρεμβάσεις από τον κυβερνητικό δήμαρχο Κάι Βέγκενερ και την υφυπουργό Πολιτισμού Κλαούντια Ροθ. Καθώς τόσο η ομοσπονδιακή όσο και η πολιτειακή κυβέρνηση παρέχουν σημαντική χρηματοδότηση για την εκδήλωση, πρέπει να υπάρχει πολιτική πίεση για τη διασφάλιση της ύπαρξης πραγματικών χορηγών.

Η ένωση θεωρεί επείγουσα την ανάγκη να εμπλακούν ενεργά οι πολιτικοί και να αποκαλύψουν το παρασκήνιο της σκανδαλώδους απόφασης του δήμου του Βερολίνου να μετονομάσει τη Mercedes-Benz Arena σε Uber Arena, το Verti Music Hall σε Uber Eats Music Hall και τη Mercedes Platz σε Uber Platz.

Κι αυτό γίνεται ακόμη σημαντικότερο ενόψει του προγραμματισμένου χορού του ομοσπονδιακού Τύπου, στις 12 Απριλίου 2024. Η Uber ήταν χορηγός της εκδήλωσης πέρυσι και ο κλάδος των μικρών και μεσαίων ταξί και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ανέβηκε στα κάγκελα – και δικαίως. Και, φυσικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Τύπου αναφέρεται ότι η Uber είναι και πάλι ένας από τους χρυσούς εταίρους της φετινής εκδήλωσης, μαζί με τις Bayer, Hapag Lloyd, Philip Morris και Schwarz.

Η Uber εξασφάλισε φέτος άλλη μια μεγάλη εκδήλωση. Για πρώτη φορά, θα είναι επίσημος συνεργάτης της Εβδομάδας Μόδας του Βερολίνου, τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο. Αυτό είναι ακόμη πιο εξοργιστικό, καθώς ο κλάδος της μόδας και των σχεδιαστών ειδικότερα αποτελείται βασικά από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα περίμενε κανείς εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Η TMV καταγγέλλει την υποκρισία της Uber, η οποία στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι υποστηρίζει ανιδιοτελώς την Εβδομάδα Μόδας και την πόλη του Βερολίνου, με αφορμή τη δέκατη επέτειο της εκδήλωσης.

«Το γεγονός ότι ο Τύπος, οι πολιτικοί, οι επαγγελματίες της μόδας και του κινηματογράφου υποκύπτουν στα εκατομμύρια της Uber είναι εντελώς απαράδεκτο. Αυτού του είδους η συμπεριφορά πλήττει τον κλάδο των ταξί και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και αποτελεί όνειδος για ολόκληρο τον τομέα των ΜΜΕ», εξήγησε ο Μάιναρντ.

Η απαίτηση της TMV από τους διοργανωτές της Μπερλινάλε, του χορού του Τύπου και της Εβδομάδας Μόδας είναι σαφής: η ένωση ζητά τον τερματισμό της συνεργασίας με την Uber. Και οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να δεσμευτούν για την ενίσχυση των τελωνειακών αρχών, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι έλεγχοι για το κοινωνικό ντάμπινγκ και την παράνομη εργασία. Επιπλέον, πρέπει να θεσπιστούν σαφή κριτήρια για την επιλογή των χορηγών όταν διοχετεύονται δημόσια κονδύλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *