Ιρλανδία: Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τη χρόνια έλλειψη ταξί σε όλη τη χώρα

Bolt's ridesharing service is alreay in operation in Dublin.

Ο Συνασπισμός Ταξί για την Ιρλανδία καλεί για πολλοστή φορά την κυβέρνηση να πάρει επειγόντως μέτρα για να αντιμετωπίσει τη «χρόνια έλλειψη ταξί σε όλη την Ιρλανδία, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής».

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής χθες, τα μέλη του συνασπισμού παρέθεσαν τα στοιχεία έρευνας που καταδεικνύει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλη την Ιρλανδία όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ταξί. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του συνασπισμού τον Ιανουάριο του 2024, έδειξε ότι το 39% των ανθρώπων στην Ιρλανδία δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια λόγω της έλλειψης ταξί. Το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αυξηθεί ο αριθμός των ταξί στην Ιρλανδία.

Μία ακόμη έρευνα, την οποία παρήγγειλε η Bolt, αποκάλυψε ότι στο Δουβλίνο σχεδόν οι μισές (43%) διαδρομές που ζητούνται από πελάτες δεν εξυπηρετούνται σε ώρες αιχμής (από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή το πρωί), ενώ ακόμη και τις καθημερινές, η υπηρεσία παρουσιάζει έλλειψη σε ποσοστό 16%. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στο Κορκ, όπου το 56% των αιτημάτων σε ώρες αιχμής και το 40% εκτός ωρών αιχμής δεν ικανοποιούνται.

Ο συνασπισμός προτείνει τέσσερα βασικά μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

– Αύξηση των αδειών οδήγησης και έκδοση νέων αδειών οχημάτων μικρών οχημάτων δημόσιας υπηρεσίας έως το 2026.

– Ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων για την άμεση επίτευξη αυτών των στόχων.

– Επανεκτίμηση της τρέχουσας απαίτησης για τα νέα οχήματα προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια.

– Επανεξέταση της εξέτασης «Γνώση» λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *