Το νέο εγχείρημα της Uber: από την αγορά των ταξί σε αυτή των αεροπλάνων, των τρένων και των λεωφορείων

Το πιλοτικό έργο θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Uber θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του χρήστη και της εταιρείας
Η Uber από εφαρμογή αποκλειστικά για ταξί και ενοικιαζόμενα με οδηγό θα γίνει μια «μεγάλη εφαρμογή» ταξιδιών που θα περιλαμβάνει κρατήσεις για αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία. Με αυτόν τον τρόπο, η αμερικανική εταιρεία θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του χρήστη και της αεροπορικής εταιρείας και θα αποφύγει την ταξινόμηση ως υπηρεσία ταξί.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και αν όλα πάνε καλά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως αναφέρει το CNBC . Επί του παρόντος, οι Βρετανοί, είναι μια από τις πιο ισχυρές αγορές για την Uber εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από την Uber ερμηνεύουν αυτή τη νέα προσέγγιση ως μέρος μιας φυσικής εξέλιξης. \”Μπορούσατε να κάνετε κράτηση για ταξί, ποδήλατα, βόλτες με σκάφος και σκούτερ στην εφαρμογή Uber εδώ και πολλά χρόνια. Στο εξής σχεδιάζουμε να προσθέσουμε υπηρεσίες για πτήσεις και μελλοντικά για ξενοδοχεία\”, επιβεβαίωσε ο Jamie Heywood, επικεφαλής της Uber UK. , ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία ελπίζει να γίνει «ένα one-stop shop για όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες».
Η Uber δεν θα παρέχει η ίδια αυτές τις υπηρεσίες μεταφοράς, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση μέσω της εφαρμογής της μετά από ενσωματώσεις λογισμικού με αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες λεωφορείων και τρένων και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Υπό αυτή την έννοια, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει αρκετούς συνεργάτες τους επόμενους μήνες.
Η Uber έχει ήδη προωθήσει την ιδέα της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αλλά ο Covid έκανε δύσκολη την πρόοδο. Αυτή η ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, ανακοίνωσε ότι ήθελε να προσθέσει περισσότερες επιλογές μεταφοράς στην εφαρμογή, αλλά, όπως είπε στους Financial Times , «ο Covid μας δυσκόλεψε να προχωρήσουμε όπως θέλαμε». 
Αυτή η ανακοίνωση ήρθε σε μια καλή στιγμή για την αμερικανική εταιρεία, καθώς στις 26 Μαρτίου, η Uber έλαβε άδεια 30 μηνών για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, τερματίζοντας μια παρατεταμένη μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές της πόλης για το εάν η εφαρμογή κοινής χρήσης διαδρομής ήταν «επαρκής και νόμιμη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...