Nησιά Φίτζι: Εκτός υπηρεσίας τρία στελέχη της Αρχής Μεταφορών που εμπλέκονται στην έκδοση 90 παράνομων αδειών ταξί

Η Αρχή Μεταφορών των νησιών Φίτζι έθεσε σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη της που φέρεται να εμπλέκονται στην έκδοση παράνομων αδειών ταξί και πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Αρχής, Ιριμάια Ροκοσάβα, χαρακτήρισε την απάτη «μεγάλου μεγέθους», καθώς περίπου 90 άδειες έχουν αποκτηθεί με αυτό τον τρόπο.

Η Αρχή συνέστησε μια ομάδα ελέγχου, η οποία ήδη προσπαθεί να εντοπίσει και να κατασχέσει τις παράνομα εκδοθείσες άδειες ταξί και πινακίδες κυκλοφορίας που συνδέονται με τους εμπλεκόμενους στην απάτη.

Η Ροκοσάβα επισήμανε ότι η Αρχή Μεταφορών θα επανεξετάσει και θα βελτιώσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου προκειμένου να μην προκύψουν τέτοια προβλήματα στο μέλλον. Η έκδοση αδειών ταξί θα γίνεται πλέον αποκλειστικά από περιφερειακούς διευθυντές και αρχηγούς ομάδων, για τον περιορισμό της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στη διαδικασία.

Η Αρχή θα εξετάσει επίσης την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση αδειών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά της διαδικασίας μη αυτόματης έκδοσης και καλεί τα άτομα που έχουν λάβει άδειες ταξί μέσω παράνομων συναλλαγών με τα στελέχη της να το καταγγείλουν στην αστυνομία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *