Ρώμη: Απεργία ταξί χθες και μέσων μαζικής μεταφοράς σήμερα

Sciopero e protesta dei taxi oggi a Roma. Le auto bianche, aderenti al sindacato di base, si sono fermate e radunate questa mattina a Piazza Bocca della Verità per un presidio di protesta contro il Campidoglio.

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διήμερο χάους και δυσκολιών για όσους μετακινούνται με ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς. Χθες, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, οι οδηγοί ταξί που ανήκουν στο βασικό συνδικάτο Usb ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ και σήμερα είναι η σειρά της 24ωρης εθνικής απεργίας των οδηγών δημόσιων μεταφορών, που προκηρύχθηκε από πολλά συνδικάτα.

Οι λόγοι για τις δύο διαμαρτυρίες είναι διαφορετικοί, αλλά και οι δύο εκφράζουν τη δυσαρέσκεια των δύο κλάδων εργαζομένων που αισθάνονται να τιμωρούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Οι οδηγοί ταξί απαιτούν την τήρηση του δημοτικού κανονισμού που απαιτεί από οδηγούς ενοικιαζόμενων να επιστρέφουν στο γκαράζ μετά από κάθε διαδρομή. Επιπλέον, απαιτούν την προσαρμογή των ναύλων στους δείκτες της Στατιστικής Υπηρεσίας, την αναθεώρηση των σταθερών ναύλων για τα αεροδρόμια και την άσκοπη και επιζήμια αύξηση των αδειών.

Οι οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην Piazza Bocca della Verità, όπου ανάρτησαν πανό και πλακάτ με τα αιτήματά τους, ενώ απέκλεισαν την κυκλοφορία σε τμήματα της πόλης. Δήλωσαν ότι έχουν κουραστεί να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από τα ενοικιαζόμενα, που  λειτουργούν χωρίς κανόνες και χωρίς να πληρώνουν φόρους. Κατήγγειλαν επίσης τη μη τήρηση των συμφωνιών που είχαν συνάψει με τον δήμο το 2022, όταν είχε συσταθεί στρογγυλό τραπέζι για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *