Γερμανία : Η αύξηση καυσίμων αναγκάζει 30-50 εταιρείες να υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης κάθε εβδομάδα

20 εκατομμύρια ευρώ το πρόσθετο κόστος για 50.000 οχήματα σε όλη τη Γερμανία.
Με απόφαση της κυβέρνησης η τιμή ανά λίτρο βενζίνης μειώνεται κατά 30 λεπτά και η τιμή ανά λίτρο πετρελαίου κατά 14 λεπτά.
300 ευρώ απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για όλους

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικίασης Αυτοκινήτων ζητά κατ\’ αποκοπή ενίσχυση 100 ευρώ ανά όχημα. Κάθε εβδομάδα 30-50 εταιρείες στη Γερμανία υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης.
Λόγω των ταχέως αυξανόμενων τιμών των καυσίμων, αρκετές εταιρείες στη βιομηχανία ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης καθημερινά και χρειάζονται αποτελεσματική ανακούφιση. «Περίπου 80 σεντς παραπάνω ανά λίτρο καυσίμου σημαίνει συνολικά περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετο κόστος για περίπου 50.000 οχήματα σε όλη τη Γερμανία. Με τα υπάρχοντα κόμιστρα, είναι προβλέψιμο ότι πολλές εταιρείες θα πρέπει να εγκαταλείψουν», δήλωσε ο Michael Oppermann, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ταξί και Ενοικίασης Αυτοκινήτων. «Στην Ιρλανδία, οι μεταφορικές εταιρείες υποστηρίζονται με πάγιο 120 ευρώ την εβδομάδα ανά όχημα. Αυτή η λύση πρέπει να είναι δυνατή και στη Γερμανία!».
Τα τιμολόγια των ταξί καθορίζονται από τους δήμους περίπου κάθε πέντε χρόνια σε μια πολύπλοκη διαδικασία που συνήθως διαρκεί αρκετούς μήνες. «Δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε γρήγορη βοήθεια. Χάνουμε κατά μέσο όρο 30 με 50 εταιρείες που πρέπει να υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης κάθε εβδομάδα», είπε ο Oppermann, προσθέτοντας. «Εάν η υποστήριξη για τις επιχειρήσεις στην Ιρλανδία είναι συμβατή με την ΕΕ, πρέπει να είναι δυνατή και στη Γερμανία. Μια εγγύηση κινητικότητας είναι ωραία, αλλά βοηθά μόνο τους ιδιώτες μετακινούμενους, όχι τους πολλούς επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών μεταφορών».
Τι αποφάσισε η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, τα κυβερνώντα κόμματα (SPD, GRÜNE και FDP) συμφώνησαν σε ένα «κατ\’ αποκοπήν συντελεστή δημοσιονομικής ενέργειας» για την ανακούφιση των βαρών των πολιτών. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να αφαιρέσουν 300 ευρώ από τους φόρους τους λόγω των ταχέως αυξανόμενων τιμών της ενέργειας. Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ θα μειωθούν επίσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικά αποφασίστηκαν τα εξής:
Οι τιμές των καυσίμων θα περιοριστούν για περίοδο τριών μηνών. Συγκεκριμένα, η τιμή ανά λίτρο βενζίνης μειώνεται κατά 30 λεπτά και η τιμή ανά λίτρο πετρελαίου κατά 14 λεπτά.
Κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος, οι πολίτες στη Γερμανία θα απαλλάσσονται οριστικά από τον φόρο εισοδήματός τους με εφάπαξ ποσό 300 ευρώ.
Θα καθιερωθεί εισιτήριο 9 ευρώ το μήνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για συνολικά 90 ημέρες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να παράσχει στις ομοσπονδιακές πολιτείες τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους για το σκοπό αυτό.
Για οικογένειες, θα υπάρχει εφάπαξ πληρωμή 100 euro ανά παιδί. Τα χρήματα θα συμψηφιστούν με το επίδομα τέκνων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...