Παρίσι: Η Uber προσφεύγει κατά του δήμου για την απαγόρευση λειτουργίας των ενοικιαζόμενων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Uber προσβάλλει στα δικαστήρια την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών του Παρισιού με την οποία απαγορεύεται η δραστηριότητα των οχημάτων μίσθωσης με οδηγό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, φέτος το καλοκαίρι, με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η απαγόρευση της υπηρεσίας ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό αφορά δημοφιλείς διαδρομές τουριστικών αξιοθέατων στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, το Reuters αναφέρει ότι η Uber κατέθεσε νομική προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει: «Η Uber κατέθεσε προσφυγή για να ανατρέψει την απόφαση της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, να διατηρήσει το διάταγμά της που αποκλείει τα ενοικιαζόμενα οχήματα από βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης». Ισχυρίζεται επίσης ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το γραφείο της δημάρχου του Παρισιού θα υπερασπιστεί την απόφασή του, με τον Νταβίντ Μπελιάρ, υπεύθυνο για τον τομέα των μεταφορών, να δηλώνει στο Reuters: «Το να επιτραπεί σε πάρα πολλά αυτοκίνητα να έχουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης θα έπληττε τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη δημόσια υπηρεσία λεωφορείων, η οποία αποτελεί προτεραιότητά μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *