Σουηδία: Αυτόνομο φωνητικό σύστημα χειρίζεται το 50% των κρατήσεων ραδιοταξί στο Γκέτεμποργκ

Στόχος του ραδιοταξί Taxi Göteborg ήταν να αποφύγει τους μεγάλους χρόνους αναμονής των πελατών για την κράτηση διαδρομής. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός κρατήσεων έπρεπε να διεκπεραιώνεται από τους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου. Κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής και άλλων περιόδων αυξημένης ζήτησης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλους χρόνους αναμονής και υψηλό κίνδυνο διακοπής της κλήσης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πιθανών κρατήσεων.

Μετά την πανδημία, η ζήτηση για διαδρομές με ταξί αυξήθηκε και το Taxi Göteborg έπρεπε να επεκτείνει γρήγορα τις δραστηριότητές του για να μπορεί να διαχειρίζεται περισσότερες κρατήσεις. Eπέλεξε λοιπόν το αυτόνομο φωνητικό σύστημα (voicebot) της Connectel, το οποίο μπορεί να χειριστεί μεγάλο όγκο αιτημάτων και είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο.

Το voicebot προσαρμόστηκε στις ανάγκες της βιομηχανίας επιβατικών μεταφορών και η εγκατάστασή του ολοκληρώθηκε εντός 30 ημερών. «Ήταν σημαντικό για εμάς ότι η Connectel κατανόησε τη λειτουργία της αγοράς, τις ανάγκες των πελατών και τις προκλήσεις. Καταφέραμε να ξεκινήσουμε γρήγορα το έργο, αφού ανταλλάξαμε εμπειρίες σχετικά με τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου μας, γεγονός που παρείχε πολύτιμες πληροφορίες που η Connectel χρησιμοποίησε για να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις στο προϊόν», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου παραγγελιών της Taxi Göteborg, Περ Μπραντγκέρντε.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, το voicebot διεκπεραιώνει το 50% των κρατήσεων. Η Taxi Göteborg εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει περίπου 3 εκατ. κορόνες ετησίως, μέσω της αυξημένης αποδοτικότητας. Επιπλέον, οι συντομότεροι χρόνοι αναμονής οδηγούν σε λιγότερες αποτυχημένες κλήσεις και αυξημένη ικανοποίηση των πελατών.

Το voicebot της Connectel αναγνωρίζει διαφορετικές φωνές και φιλτράρει τον θόρυβο του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη και μειώνοντας τον αριθμό των επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της κλήσης. Οι πελάτες που καλούν για να κλείσουν ταξί έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση στην υπηρεσία κρατήσεων. Στη σπάνια περίπτωση που το αυτόνομο σύστημα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει την κράτηση, ο πελάτης ανακατευθύνεται σε έναν χειριστή του κέντρου για βοήθεια.

Η Taxi Göteborg σχεδιάζει να ενσωματώσει στην υπηρεσία πρόσθετες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα κράτησης ειδικών έξτρα υπηρεσιών (μεταφορά κατοικιδίων, παιδικά καθίσματα κ.λπ.), καθώς και τη δυνατότητα των εταιρικών πελατών να κάνουν κρατήσεις μέσω του voicebot.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...