Ιταλία: Τρομακτικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα καταγγέλλουν οι ενώσεις ταξί

Manifestazione dei tassisti a piazza della Repubblica. Roma 5 luglio 2022 ANSA/MASSIMO PERCOSSI

«Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πολλές επιχειρήσεις ταξί και γενικότερα πολλοί Ιταλοί θα βρουν ως δώρο μια σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων». Αυτό καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι ενώσεις Federtaxi Cisal, Tam, Satam, Ugl taxi, Uritaxi, Claai, και Uti: «Μια αύξηση που για τα λευκά αυτοκίνητα θα αγγίζει το 30%-35%, αλλά που θα επηρεάσει έντονα και τα πορτοφόλια όλων των Ιταλών.

Μπροστά σε αυτές τις τερατώδεις και αδικαιολόγητες αυξήσεις, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθωρισμό στη χώρα, υπάρχει μια αμήχανη σιωπή από την πλευρά των αρχών εποπτείας της αγοράς, αλλά και των διαφόρων ενώσεων που θεωρητικά θα έπρεπε να προστατεύουν τα συμφέροντα των καταναλωτών. Και ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει κινητοποιήσει με εξαιρετική επιμέλεια την οικονομική αστυνομία για να αποκτήσει απλά στοιχεία από τις δομές ραδιοταξί του κλάδου (ενώ θα μπορούσε άνετα να τα ζητήσει μέσω ενός απλού αιτήματος), μπροστά στο εντεινόμενο κύμα αυξήσεων στις τιμές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που καθιστά θεμιτή την υπόνοια για τη συγκρότηση ενός πραγματικού καρτέλ, παραμένει σε απόλυτη σιωπή.

Αυτή η διαφορετική μεταχείριση», καταλήγει η ανακοίνωση, «για τους φορείς συνεταιριστικού χαρακτήρα που οργανώνουν την εργασία των μελών τους και μεγάλων, ανέγγιχτων κεφαλαιουχικών εταιρειών είναι απαράδεκτη για εμάς και μας επιτρέπει να αμφισβητούμε δικαιολογημένα την αμεροληψία ορισμένων αρχών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *