Σιγκαπούρη: Επτά συλλήψεις οδηγών ταξί για υπερχρεώσεις μέσα σε τέσσερις μήνες

Επτά ταξιτζήδες έχουν συλληφθεί για υπερβολική χρέωση επιβατών στο ξενοδοχείο Marina Bay Sands και στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023, δύο οδηγοί ταξί διαπιστώθηκε ότι ζήτησαν από τους επιβάτες να πληρώσουν επιπλέον του κομίστρου 20 δολάρια Σιγκαπούρης. Δύο άλλοι οδηγοί εισέπραξαν κόμιστρο με υπερχρέωση άνω των 20 δολαρίων από αυτό που έδειχνε το ταξίμετρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Χερσαίων Μεταφορών στις 15 Δεκεμβρίου.

Στους τέσσερις οδηγούς δόθηκε η ευκαιρία να πληρώσουν πρόστιμο 500 δολαρίων και να τους δοθούν 12 ή 21 βαθμοί ποινής – ανάλογα με το κόμιστρο που εισέπραξαν. Η εναλλακτική λύση ήταν να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, βάσει του νόμου περί Συμβουλίου Δημόσιων Μεταφορών.

Τρεις ακόμη οδηγοί διαπιστώθηκε ότι ζήτησαν αμοιβή πέραν του κομίστρου που αναγραφόταν στο ταξίμετρο, αλλά οι επιβάτες δεν επιβιβάστηκαν τελικά στα ταξί τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν πρόστιμο 100 δολαρίων και να λάβουν τρεις βαθμούς ποινής.

Σύμφωνα με το σύστημα βαθμών ποινής, για τους ταξιτζήδες που συγκεντρώνουν έξι ή περισσότερους βαθμούς αναστέλλεται η επαγγελματική τους άδεια. Για εκείνους που συγκεντρώνουν 21 ή περισσότερους βαθμούς η άδεια ανακαλείται.

Η βουλευτής και σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Ταξί και της Εθνικής Ένωσης Ιδιωτικών Μισθωμένων Οχημάτων, Γεό Ουάν Λινγκ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook ότι οι δύο ενώσεις έχουν λάβει καταγγελίες από τα μέλη τους σχετικά με το φαινόμενο της υπερχρέωσης.

«Τέτοιου είδους δραστηριότητες προσδίδουν κακή φήμη στο επάγγελμα των ταξί και των ιδιωτικών ενοικιάσεων και επηρεάζουν άμεσα τον βιοπορισμό και την ασφάλεια των οδηγών μας.

Οι ενώσεις συνεργάστηκαν στενά με την Αρχή Μεταφορών για την αντιμετώπιση του φαινομένου και υποστηρίζουν την αυστηρή επιβολή της νομοθεσίας», ανέφερε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *