70 παράνομες άδειες για υπηρεσίες ενοικίασης οχημάτων με οδηγό στην Ρώμη, καταδίκη και 1,5 χρόνο φυλακή για τον δήμαρχο που τις εξέδωσε

Άδειες για ενοικίαση με οδηγό που εκδόθηκαν με απερίσκεπτο τρόπο σε ένα χωριό της επαρχίας Λατίνα: μια ιστορία αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι σε όσους ασκούν το επάγγελμα του οδηγού ταξί, που υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες, επανέρχεται στην επιφάνεια με αφορμή την καταδίκη για κατάχρηση εξουσίας και ψευδή στοιχεία που εξέδωσε το δικαστήριο της Λατίνα κατά του δημάρχου του δήμου Campodimele (Λατίνα) Roberto Zannella ,για την έκδοση αδειών της υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό.
Σχολιάζοντας την απόφαση οι ενώσεις Ugl taxi, Federtaxi Cisal, Associazione Tutela Legale Taxi και η εταιρεία Sacat, που τους εκπροσώπησε στη δίκη, υπογραμμίζουν ότι μετά την ποινή του ενός έτους και έξι μήνες, «ο νόμος Severino θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να ακολουθήσει απομάκρυνση του Roberto Zannella από το αξίωμα του δημάρχου».
Κοστίζει λοιπόν ακριβά στον δήμαρχο του Campodimele, ενός χωριού λίγο πάνω από 600 ψυχές με έναν από τους παλαιότερους πληθυσμούς στην Ιταλία, η έκδοση (με προσωπική ευθύνη) πάνω από 70 αδειών σε πολλούς Ρωμαίους, δημιουργώντας έναν στόλο οδηγών έτοιμο να ανταγωνιστεί παράνομα τους οδηγούς ταξί στην πρωτεύουσα της χώρας, την Ρώμη.

\"\"
Μια ιστορία που έχει γίνει πραγματική εθνική υπόθεση. «Αυτή η απόφαση – λένε οι ενώσεις ταξί – είναι μια ακόμη απόδειξη του πώς στον τομέα των μη προγραμματισμένων μέσων μαζικής μεταφοράς, χάρη στη λανθασμένη συμπεριφορά πολλών διοικητών μικρών δήμων, χιλιάδες άδειες για ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών στις οποίες εκδόθηκαν.
Άδειες που χρησιμοποιούνται κατά παράβαση κάθε κανόνα, σε μεγάλες πόλεις και στα κυριότερα αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας, συγκεντρωμένες στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, που κερδοσκοπούν χάρη στην εργασία των οδηγών τους, συχνά κακοπληρωμένων που αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πλατφόρμα Uber».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...