Ρώμη: Απεργία ταξί και μέσων μαζικής μεταφοράς την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ενάντια στις αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών

Σε διπλή απεργία, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, πρώτα των ταξί (Usb) και στη συνέχεια των μέσων μαζικής μεταφοράς Atac και Cotral καλούν οι ενώσεις Usb-Lavoro Privato, Cub Trasporti, Cobas Lavoro Privato, Sindacato Generale di Base και Adl-Cobas.

Το απεργιακό διήμερο ξεκινά την επόμενη Τρίτη με τα ταξί. Την 24ωρη απεργία προκήρυξε η ένωση Usb, κυρίως λόγω της μη προσαρμογής των ναύλων στους δείκτες της Στατιστικής Υπηρεσίας, όπως ζητούσαν οι οδηγοί, και της μη εφαρμογής του άρθρου 29 του Δημοτικού Κανονισμού, που θα υποχρέωνε τα ενοικιαζόμενα οχήματα να επιστρέφουν στο γκαράζ μετά από κάθε διαδρομή και όχι, όπως συμβαίνει σήμερα, να περιμένουν στην πόλη για τις επόμενες κλήσεις, επηρεάζοντας έτσι τον όγκο της πελατείας των οδηγών ταξί της Ρώμης. Στο τραπέζι των συζητήσεων με τον δήμο υπάρχουν κι άλλα καυτά θέματα, από την αύξηση των αδειών που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γκουαλτιέρι μέχρι την αναθεώρηση των σταθερών ναύλων από και προς τα αεροδρόμια Τσιαμπίνο και Φιουμιτσίνο. «Αναπροσαρμογή ναύλων, άρθρο 29, κυκλοφορία, εμπορική ταχύτητα και πολλά άλλα», γράφει το Usb στην αφίσα προκήρυξης της απεργίας, που καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί.

Η ένωση Usb είναι αυτή που συντόνισε τις δύο απεργίες, την ώρα που προγραμματίζεται και μια τρίτη στον τομέα των σιδηροδρόμων, καταγγέλλοντας το γενικότερο πρόβλημα κινητικότητας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. «Στις 23 τα ταξί και στις 24 οι μεταφορές», γράφει η ανακοίνωση της Usb, καλώντας σε δημόσια συγκέντρωση τη Δευτέρα 22 του μηνός, στις 3.00 μ.μ., στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Και καταλήγει: «Η πολιτική της αύξησης των αδειών στον τομέα των ταξί έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, αλλοιώνοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας, μετατρέποντάς τη σε υπηρεσία αντικατάστασης σε βάρος των χρηστών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *