Ισπανία: 12ωρες απεργίες των ταξί στην Τενερίφη, στις 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου

Η ένωση Elite Taxi, μέλη της οποίας είναι οι περισσότεροι οδηγοί ταξί της πρωτεύουσας της Τενερίφης, Σάντα Κρουζ, ανακοίνωσε προειδοποιητικές 12ωρες απεργίες για τις 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου.

Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αδειών ταξί και κατηγορούν το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έχει ακόμη καθορίσει το ημερολόγιο εργασίας του 2024. Όσον αφορά τις ιατρικές μεταφορές, ο εκπρόσωπος της ένωσης, Μιγκέλ Ογιέδα, δήλωσε ότι δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση του δήμου για άμεση πληρωμή τους.

Η ένωση καταγγέλλει επίσης ότι ο δήμος, μέσω του Τμήματος Κινητικότητας, «σκοπεύει να αλλάξει το ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας αγνοώντας τον κλάδο, παρότι πριν από μερικούς μήνες, σε διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε, συμφωνήθηκε ότι το 80% των οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους».

Η δημοτική σύμβουλος για τις Μεταφορές, Έβελιν Αλόνσο, δήλωσε η κατάρτιση του ημερολογίου εργασίας θα αναβληθεί για το επόμενο έτος, «προκειμένου να προσαρμοστεί στην άφιξη των κρουαζιερόπλοιων. Πρόθεσή μας είναι τις ημέρες που τα κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν στο λιμάνι, η πόλη να μην μείνει χωρίς ταξί», πρόσθεσε. «Ως υπεύθυνη της περιοχής, πρέπει να εγγυηθώ την υπηρεσία ταξί στην πόλη όταν έρχονται κρουαζιερόπλοια. Παρότι σέβομαι το δικαίωμα των οδηγών ταξί να απεργήσουν, δεν καταλαβαίνω τους λόγους. Αν θεωρούν ότι είναι καλύτερο να απεργήσουν αυτές τις ημερομηνίες, ας κάνουν ό,τι νομίζουν», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *