Βραζιλία: Η Uber σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα κιόσκι πληροφόρησης στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι οδηγοί ταξί αντιδρούν με διαδήλωση

Οι οδηγοί ταξί στο Ρίο ντε Τζανέιρο καταγγέλλουν ότι η Uber σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα κιόσκι πληροφόρησης κοντά στην πιάτσα ταξί που βρίσκεται στον τερματικό σταθμό αφίξεων του αεροδρομίου Γκαλεάνο/Ζομπίμ, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στον κλάδο.

Ο πρόεδρος της ένωσης ταξί Aerocoop, Ρικάρντο Τέλες, ζήτησε ήδη από το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβει και προκήρυξε διαδήλωση. Περίπου 1.200 οδηγοί ταξί από διάφορα κέντρα ταξί της πόλης συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

«Αν παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό, η εταιρεία αυτή σύντομα θα λειτουργεί φυσικά σε όλα τα αεροδρόμια και τους σταθμούς λεωφορείων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε άλλες πολιτείες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια εταιρεία που χρησιμοποιεί ξένα κεφάλαια που κανείς δεν ξέρει πώς εισέρχονται στη χώρα καταλήγει να σφαγιάζει έναν οργανωμένο τομέα», δήλωσε ο Τέλες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «αν το Ρίο ντε Τζανέιρο δεν έχει ακόμη καταφέρει να ρυθμίσει αυτές τις εταιρείες μεταφορών στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου, ώστε να κρατήσει τους επαγγελματίες μακριά από τα ληστρικά νύχια της Uber, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους οδηγούς ταξί. «Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των επαγγελματιών που εργάζονται στην Uber, της οποίας ο μόνος στόχος είναι να εξαλείψει τους οδηγούς ταξί, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσουμε το κύριο όπλο μας: το συνδικάτο μας», διευκρίνισε.

Να σημειωθεί ότι κάθε κέντρο ταξί καταβάλλει περίπου 35.000 ρεάλ μηνιαίως στη διοικούσα αρχή του αεροδρομίου Γκαλεάνο για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο αεροδρόμιο, με νέα οχήματα, ενημερωμένες άδειες και άριστες συνθήκες μεταφοράς, που αποτελούν προϋποθέσεις για τους οδηγούς ταξί που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *