Παρίσι: Tα ταξί διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης

Εξοργισμένοι με τα στοιχεία της έρευνας που αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Uber προκειμένου να εγκατασταθεί στη Γαλλία, οι οδηγοί ταξί της χώρας προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
Μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι ενώσεις τους προχώρησαν σε διαδήλωση μπροστά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, σήμερα στις 13:00 (τοπική ώρα), προκειμένου «να καταγγείλουν δημόσια τη συμπαιγνία μεταξύ του κράτους και των ηλεκτρονικών πλατφορμών» και να πιέσουν για τη σύσταση «μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τις πρακτικές lobbying των ψηφιακών πλατφορμών που λειτουργούν στον τομέα των επιβατικών δημόσιων μεταφορών».
Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έχουν πληγεί από την «ενεργή, ακόμη, διαδικασία απορρύθμισης του κλάδου τους, προς όφελος των μεγάλων διεθνών εταιρειών», αναφέρουν, επικρίνοντας την απουσία ρύθμισης σε αυτόν τον τομέα. «Η επιστροφή σε μια ειρηνική κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αυτή η έρευνα ρίξει φως σε όλη την “αρχιτεκτονική” που αντικατέστησε το κράτος δικαίου», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.
Η διαδήλωση έγινε γύρω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, «κατά μήκος των πεζοδρομίων και των νησίδων, προκειμένου να μη διαταραχθεί η κυκλοφορία των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ οι επαγγελματίες ταξί ζητούν επίσης να γίνουν δεκτοί από τους βουλευτές, προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά τους.
Οι οδηγοί ταξί είναι ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν για τον ρόλο που έπαιξε στην ίδρυση της αμερικανικής πλατφόρμας VTC στη Γαλλία. «Είμαστε δεσμευμένοι να μάθουμε όλη την αλήθεια για τις αυθαίρετες μεθόδους και διαδικασίες που ευνόησαν τα ιδιωτικά συμφέροντα μιας αμερικανικής εταιρείας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», δήλωσαν πολλές επαγγελματικές ενώσεις τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της FNAT (Εθνική Ομοσπονδία Oδηγών Ταξί), σε κοινό δελτίο Τύπου. Και πρόσθεσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο «χρήσης όλων των νομικών οδών» για την τήρηση της διαφάνειας και της «ισότητας ενώπιον του νόμου».
Όπως αναφέρει η Le Figaro σε σημερινό της δημοσίευμα προς το παρόν, δεν έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα, ούτε στην Εθνοσυνέλευση ούτε στη Γερουσία.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, απαντώντας στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Eίναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χωρίς εταιρείες και επιχειρηματίες. Θα συνεχίσω να τους βλέπω για να τους πείσω να επενδύσουν στη χώρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...