Μαδρίτη: Αυξήσεις των ναύλων ταξί από το 2024

Many taxes waiting for passengers at Atocha train station (Madrid - Spain).

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης επικαιροποίησε τις τιμές των κομίστρων ταξί για τo 2024, με στόχο να τις προσαρμόσει στην τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα. Οι νέες τιμές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η τρέχουσα τροποποίηση των ναύλων αντιπροσωπεύει μια σταθμισμένη αύξηση 2,11%, σύμφωνα με τον ετήσιο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τις μεταφορές στην περιοχή του μηνός Σεπτεμβρίου.

Κατά τον καθορισμό των ναύλων έχουν ληφθεί υπόψη η εξέλιξη των δεικτών τιμών, η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών ταξί και το κόστος που συνεπάγεται για τους κατόχους αδειών η ανάγκη παροχής ισορροπημένων υπηρεσιών. Έτσι:

– Για το τιμολόγιο 1 η σημαία ανεβαίνει στα 2,50 ευρώ, η τιμή ανά χιλιόμετρο στο 1,30 ευρώ και η τιμή ανά ώρα στα 25 ευρώ, από 23,75 ευρώ.

– Για το τιμολόγιο 2 (νυχτερινές ώρες και Σαββατοκύριακα) παραμένει αμετάβλητος, με τη σημαία στα 3,15 ευρώ, την τιμή ανά χιλιόμετρο στο 1,50 ευρώ και η τιμή ανά ώρα στα 25 ευρώ

– Για το τιμολόγιο 3 η χιλιομετρική αποζημίωση, που ισχύει για τα δρομολόγια που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Adolfo Suarez Madrid-Barajas με προορισμό την περιοχή εκτός του M-30, θα ισχύει για διαδρομές με απόσταση έως 9 χλμ. από το αεροδρόμιο και θα συνεχίσει να είναι 20 ευρώ. Ο ελάχιστος ναύλος αεροδρομίου δεν θα ισχύει για υπηρεσίες που έχουν ήδη συναφθεί.

– Το τιμολόγιο 4, μεταξύ του αεροδρομίου Adolfo Suárez Madrid-Barajas και εντός του αυτοκινητόδρομου M-30 θα αυξηθεί από 30 σε 33 ευρώ.

– Το τιμολόγιο 7 ορίζει χιλιομετρική αποζημίωση 1,4 χιλιομέτρων. Μόλις ξεπεραστεί αυτή η απόσταση ή ο αντίστοιχος αρχικός χρόνος, το ταξίμετρο θα συνεχίσει να υπολογίζει τον αντίστοιχο ναύλο.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής τους, το τιμολόγιο 1 ισχύει για τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:00 έως τις 21:00, ενώ το τιμολόγιο 2 θα ισχύει καθημερινά από τις 21:00 έως τις 7:00 και τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες από τις 7:00 έως τις 21:00. Οι ναύλοι 3, 4 και 7 θα ισχύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *