Μαδρίτη: Ενεργοποίηση πιλοτικού σχεδίου για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τομέα των ταξί

Η Κοινότητα της Μαδρίτης δρομολογεί ένα πιλοτικό έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τομέα των ταξί, μέσω του οποίου θα ζητήσει τη γνώμη των οδηγών ταξί σχετικά με τις καταλληλότερες συσκευές της αγοράς για κάθε όχημα, οι οποίες θα συνδυάζουν μια κάμερα καταγραφής με ένα κουμπί πανικού ή ανίχνευση συχνότητας, προκειμένου να συγκεντρώσει τις εντυπώσεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Κινητικότητας της Κοινότητας της Μαδρίτης, Λουίς Μιγκέλ Τόρες, ανακοίνωσε το μέτρο αυτό μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ταξί Μαδρίτης, της Ένωσης Ταξί Μαδρίτης και της Ένωσης Αυτοκινητιστών Ταξί Μαδρίτης, μετά την πρόσφατη δολοφονία ενός οδηγού ταξί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα προσφερθούν διάφορα μοντέλα για να δοκιμαστούν από τους οδηγούς ταξί (ένα σε κάθε εθελοντή που θα εκπροσωπεί καθεμία από αυτές τις ενώσεις) κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τη λειτουργία τους και να αποφασιστεί τελικά ποιο από αυτά θα πρέπει να εγκατασταθεί.

«Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να καθορίσουμε ποια μοντέλα θα δοκιμάσουμε. Τους ζήτησα να μου δώσουν έναν εθελοντή από κάθε ένωση για να δοκιμάσει καθένα από τα συστήματα και θα περάσουν περίπου τρεις μήνες για να βγάλουμε συμπεράσματα για τη λειτουργία τους», είπε.

Στόχος της περιφερειακής κυβέρνησης είναι τα συστήματα αυτά να εγκατασταθούν «άμεσα» και τα δεδομένα να συλλεχθούν πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Τόρες, πρόκειται για «συγκεκριμένες λύσεις» μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος για τη δοκιμή διαφόρων μοντέλων για «ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας, τα οποία δεν παρέχουν μόνο εικόνες αλλά και ήχο, κουμπί πανικού και ανίχνευση συχνότητας».

Η εγκατάσταση οθονών ασφαλείας έχει επίσης συζητηθεί, αν και δεν υπάρχει ομόφωνη συναίνεση από τον κλάδο. «Υπάρχουν νέες εναλλακτικές λύσεις που θα μελετήσουμε, μικρότερες οθόνες που επιτρέπουν ή καθιστούν συμβατή ακριβώς τη σωστή λειτουργία των προστατευτικών διαχωριστικών με την αποτελεσματική προστασία του οδηγού. Φυσικά θα το εξετάσουμε και αυτό, και πάντα στο πλαίσιο της παροχής στον οδηγό της ελευθερίας να το εγκαταστήσει», δήλωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *