Γερμανία: Νυχτερινή υπηρεσία ταξί για την ασφαλή μετακίνηση των γυναικών στην Κολωνία

Μετά από διακομματικό αίτημα δημοτικών συμβούλων της Κολωνίας, την περασμένη εβδομάδα, το «FrauenNachtTaxi» («Γυναικείο νυχτερινό ταξί») αποφασίστηκε να ξεκινήσει ως πιλοτική υπηρεσία – και μάλιστα εντός του έτους.

Εταίρος του δήμου στο «FrauenNachtTaxi» της Κολωνίας θα είναι η εταιρεία Taxi Ruf Köln. Στόχος της κοινής δράσης είναι η προσφορά ασφαλούς μετακίνησης στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ.).

Περίπου το 58% των γυναικών στη Γερμανία αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ορισμένες πλατείες και πάρκα τη νύχτα. Αυτό διαπιστώθηκε το 2022 σε στατιστική της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματολογικού της Αστυνομίας. Προκειμένου να αυξηθεί η ελευθερία μετακίνησης αυτών των γυναικών, στην Κολωνία θα θεσπιστεί ένα σύστημα κουπονιών που θα χρησιμοποιούνται για τη νυχτερινή υπηρεσία ταξί, παρόμοιο με εκείνο του Μονάχου.

Για τον σκοπό αυτό, το Γραφείο Ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών της Κολωνίας έχει ήδη χορηγήσει κονδύλι ύψους 15.000 ευρώ στον προϋπολογισμό 2023-2024. Όπως και στο Μόναχο, τα κουπόνια των 10 ευρώ θα εκδίδονται στα γραφεία των πολιτών.

Αυτό το σύστημα κουπονιών συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα προσφορά ορισμένων φορέων εκμετάλλευσης ταξί που παρέχουν τα λεγόμενα «γυναικεία ταξί» με γυναίκες οδηγούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *