Παρίσι: Οι οδηγοί ταξί ζητούν κρατική αποζημίωση λόγω του χαμηλού επιπέδου δραστηριότητας από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν χθες οι ενώσεις ταξί στο Υπουργείο Μεταφορών της Γαλλίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποδείχθηκαν «μεγάλη απογοήτευση» για τον κλάδο: «η ζήτηση εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα και η ίδια η άσκηση της δραστηριότητας παρεμποδίζεται από τους Αγώνες για όλους τους επαγγελματίες».

Για τα συνδικάτα, η άφιξη θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μετριάζει τις «επιπτώσεις των κυκλοφοριακών περιορισμών, των αποκλεισμών ολόκληρων περιοχών και της έλλειψης των τακτικών πελατών».

Οι οδηγοί ταξί ζητούν τώρα από το κράτος να διαθέσει ένα κονδύλι αποζημίωσης «που θα καλύπτει την περίοδο από τον Μάρτιο έως το τέλος Οκτωβρίου 2024».

Υποστηρίζουν ότι η επιβράδυνση της δραστηριότητας ξεκίνησε την άνοιξη του 2024, με τους κυκλοφοριακούς περιορισμούς που συνδέονται με την αρχική κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού χώρων που φιλοξενούν τους Αγώνες στην περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, όπως το Stade de France και η La Défense Arena, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας – ιδίως στην περιοχή της Μασσαλίας. Η δραστηριότητα τον Ιούνιο του 2024 είναι πολύ μικρότερη από ό,τι το 2023 λόγω των Αγώνων, επισημαίνουν.

Από τις αρχές Ιουλίου, «οι κυβερνητικές ανακοινώσεις που ενθάρρυναν τους Παριζιάνους να προγραμματίσουν τις διακοπές τους νωρίτερα ή να τηλεργαστούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ξένων επισκεπτών στην πόλη, καθώς και η διοργάνωση προ-ολυμπιακών εκδηλώσεων οδήγησαν σε πρόσθετη μείωση της δραστηριότητας». Και από τις 18 Ιουλίου, η καθιέρωση περιμετρικών ζωνών ασφαλείας και το κλείσιμο πολλών χώρων στάθμευσης ταξί στις ολυμπιακές ζώνες «περιόρισαν δραστικά τη δραστηριότητα», αναφέρει η επιστολή.

Τα συνδικάτα προειδοποιούν ότι τα ταξί βρίσκονται πλέον «σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς το λειτουργικό κόστος αυξάνεται και τα έσοδα μειώνονται έως και 40% ή και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις».

Το 90% των οδηγών ταξί που ανήκουν στο δίκτυο G7 είχαν δηλώσει ότι σκόπευαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Ήλπιζαν ότι θα επωφεληθούν από τις ολυμπιακές λωρίδες στους κεντρικούς δρόμους -στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση τα τουριστικά οχήματα και τα ενοικιαζόμενα- για να εξοικονομήσουν χρόνο και να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους.

Ο κύκλος εργασιών των ταξί συνήθως παρουσιάζει μείωση κατά 40% το καλοκαίρι, αλλά ήταν σταθερός στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όταν οι Λονδρέζοι αντικαταστάθηκαν από επισκέπτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *