Η Uber μέσω βιντεοκλήσης απέλυσε άλλους 3.000 εργαζόμενους ενώ κλείνει και 45 γραφεία σε όλο τον κόσμο

Η Uber απολύει 3.000 εργαζόμενους και κλείνει 45 γραφεία, δημιουργώντας αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών. Η Uber έχει μειώσει το 25% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά τη μείωση άλλων 3.000 θέσεων εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ενημέρωσε 3.500 άτομα που εργάζονται στην εξυπηρέτηση πελατών και προσλήψεων σε όλη τη χώρα ότι θα ήταν η τελευταία μέρα που εργάζονταν για την Uber. Αυτή η ανακοίνωση έγινε  σε μια βιντεοκλήση τριών λεπτών.

\”Δεδομένου του δραματικού αντίκτυπου της πανδημίας και του απρόβλεπτου χαρακτήρα κάθε ενδεχόμενης ανάκαμψης, επικεντρωνόμαστε στις βασικές πλατφόρμες κινητικότητας και παράδοσης και αλλάζουμε το μέγεθος της εταιρείας μας. ώστε να ταιριάζει με την πραγματικότητα της επιχείρησής μας\”, δήλωσε η Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber.

Στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους, η Uber θα κλείσει 45 γραφεία παγκοσμίως ενώ σταμάτησε επίσης μη απαραίτητα έργα όπως τα Uber AI Labs. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην υπηρεσία παράδοσης φαγητού , (UberEats), η οποία ενδέχεται σύντομα να συγχωνευθεί με την Grubhub.

Οι μέτοχοι της Uber είναι εξοργισμένοι

Οι μεγάλοι μέτοχοι της Uber εξοργίστηκαν με την απόφαση της Dara Khosrowshahi, CEO της εταιρίας, η οποία  διέθεσε 42 εκατομμύρια δολάρια αυτό το τρίμηνο σε αποζημιώσεις.

Η CtW Investment Group, συμβουλευτική εταιρία των μεγαλύτερων μετόχων της Uber κάλεσε τους μετόχους να χρησιμοποιήσουν  την λύση του  Say-On-Pay σχετικά με το πακέτο των αποζημιώσεων.

Το \”Say-On-Pay\” είναι ένας νομικός όρος που περιγράφει έναν εταιρικό κανόνα που δίνει στους μετόχους το δικαίωμα να ψηφίζουν για προγράμματα αποζημίωσης για τα στελέχη με τις υψηλότερες αποδοχές των εταιρειών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...