Γερμανία: Η ενσωμάτωση της συσκευής ασφαλείας ταξίμετρου TSE ξεκινά αυτόν τον μήνα

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει έντονη διαμάχη σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η απόλυτη ελάχιστη απαίτηση για την υποχρεωτική ενσωμάτωση της TSE από τον Ιανουάριο του 2024, ο κλάδος εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση εφαρμόσιμων λύσεων. Κι ενώ οι κατασκευαστές δεν έδιναν μέχρι σήμερα τις πιθανές ημερομηνίες εφαρμογής, ο Ματίας Πλότε, μηχανικός λογισμικού της MPC-Software GmbH, δήλωσε τώρα ότι η ενσωμάτωση της TSE πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και ότι θα μπορέσουν να τη θέσουν σε λειτουργία για το DIGITAX X-One Plus με λειτουργικό σύστημα Android σε συνδυασμό με το πρόγραμμα οδήγησης APP TARIS Driver σε ζωντανή λειτουργία, αρχικά σε επιλεγμένους πελάτες, πιθανώς στα μέσα Οκτωβρίου.

Η TSE (τεχνική συσκευή ασφαλείας, διάδοχος του συστήματος INSIKA) εγγράφει τα δεδομένα του ταξίμετρου, όπως «κατειλημμένο», «ελεύθερο», «σε διάλειμμα» και «εγγραφή ή διαγραφή οδηγού». Τα δεδομένα του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής είναι διαθέσιμα για την παραλαβή και την εξαγωγή δεδομένων σύμφωνα με το DSFinV-TW (προδιαγραφή μορφής δεδομένων των φορολογικών αρχών) για φορολογικό έλεγχο. Η MPC αναφέρει ότι για τους πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη το DIGITAX X-One Plus με λειτουργικό σύστημα Android, η ενσωμάτωση θα είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι μια ενημέρωση λογισμικού και η αγορά μιας κάρτας TSE SD, την οποία μπορούν να προμηθευτούν απευθείας από το λογισμικό της MPC. Δεν απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές για τη συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις του κανονισμού ασφαλείας ταμειακών μηχανών.

Το DIGITAX X-One Plus συνδέεται με το ταξίμετρο μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Οι εγγραφές δεδομένων βάρδιας και διαδρομής μεταδίδονται απευθείας και είναι διαθέσιμες για άμεση ανάλυση (π.χ. χρόνος εργασίας, κύκλος εργασιών, χιλιόμετρα και πραγματοποιηθείσες διαδρομές) στο φύλλο διαδρομής TARIS και δεν μπορούν να παραβιαστούν. Στη συσκευή είναι επίσης ενσωματωμένη μια λειτουργία ταξίμετρου. Όλες οι πληροφορίες που εμφανίζονταν προηγουμένως στο smartphone του οδηγού εμφανίζονται πλέον στην οθόνη της συσκευής. Το smartphone δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη βάρδια. Η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από κοινού από την MPC και την Digitax το 2020. Σύμφωνα με τον Matthias Plote, η MPC Software GmbH ανταλλάσσει επίσης ενεργά πληροφορίες με τη Hale και τη Semitron παράλληλα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει μια κατάλληλη λύση στους πελάτες των αυτών των δύο εταιρειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...