Μιλάνο: Tαξί με σβηστές μηχανές και στάση εργασίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό κατά του διατάγματος που αυξάνει τον αριθμό των αδειών

Κανένα ταξί στην πιάτσα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου και σαράντα ταξί με σβηστές μηχανές στην κοντινότερη πιάτσα ήταν η απάντηση του κλάδου την Πέμπτη, μετά την έγκριση του διατάγματος για την αύξηση του αριθμού των αδειών από τη Γερουσία, που τώρα οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή. Οι ουρές που σχηματίστηκαν γύρω από τον σταθμό ήταν τεράστιες και διήρκεσαν για ώρες.

Το κείμενο του διατάγματος, με την επιφύλαξη αλλαγών, προβλέπει ότι οι δήμοι μπορούν να εκδίδουν, σε πειραματική βάση, πρόσθετες προσωρινές άδειες για υπηρεσίες ταξί «για έκτακτες τουριστικές ανάγκες», μέχρι ποσοστού 20% των υφιστάμενων αδειών, όχι σε οδηγούς ταξί που έχουν ήδη άδεια και έναντι ανταλλάγματος. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης προσωρινών αδειών για διάστημα έως 12 μηνών σε ήδη αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί.

Η έκριση του διατάγματος προκάλεσε την κινητοποίηση των οδηγών ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στη «σώρευση αδειών» στο Μιλάνο, όπου ο δήμος έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην περιφέρεια για 1.000 επιπλέον άδειες, ακριβώς 20% περισσότερες από τον σημερινό στόλο των 5.000 οχημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...