Iταλία: Μετά το δωρεάν ταξί για μεθυσμένους, η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν λιμουζίνα για πλούσιους χρήστες κοκαΐνης…

Η δοκιμαστική φάση της πρωτοβουλίας «Ένα ταξί για όσους είναι μεθυσμένοι» μόλις έληξε: Πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν ταξί για όσους έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, προκειμένου να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο τέλος της βραδιάς, αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας με τις αντιπροσωπευτικές ενώσεις των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι στις αρχές Αυγούστου.

Όπως αποκαλύπτει το υπουργείο, η πρωτοβουλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία έχοντας επιτύχει τον στόχο της: να καταπολεμά τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από το αλκοόλ, χωρίς φυσικά να περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, δεν έλειψαν κάποια απρόβλεπτα γεγονότα στα έξι νυχτερινά κέντρα που εντάχθηκαν στη συμφωνία. Σε ένα από αυτά, νεαροί που έκαναν χρήση της υπηρεσίας που προσέφερε το υπουργείο εγκαταλείφθηκαν δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων και σε μια άλλη περίπτωση δεν ήταν καν σε θέση να πουν στον οδηγό τον προορισμό τους, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για εξαπάτηση.

«Δυστυχώς υπήρχαν κάποιες ατυχίες», παραδέχεται ο Μάσιμο Τασαμέντο, εκπρόσωπος της Associazione Tassisti Spaccarotule που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη, προωθώντας την πρωτοβουλία «Ένας σοφέρ για τον πλούσιο χρήστη κοκαΐνης», η οποία προβλέπει μια υπηρεσία ενοικιαζόμενης λιμουζίνας για άτομα που έχουν πάρει υπερβολική δόση ροζ κοκαΐνης, το κόστος της οποίας είναι περίπου 400 ευρώ ανά δόση, και οι οποίοι ως εκ τούτου έχουν συνηθίσει σε μια ορισμένη κατηγορία οχημάτων, όταν μετακινούνται. «Θεωρήσαμε σωστό να παραχωρήσουμε μια λιμουζίνα με οδηγό, για να μεταφέρει στο σπίτι εκείνους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ροζ κόκας», εξηγεί ο Ενρίκο Λάξιουρι, ιδιοκτήτης της εταιρείας υπηρεσιών λιμουζίνας και πούλμαν Riccanzauto. «Με τον υπουργό Σαλβίνι, συμφωνήσαμε ότι ο οδηγός θα αξιολογήσει την κατάσταση του χρήστη και θα αποφασίσει αν θα τον μεταφέρει στο σπίτι του, στο νοσοκομείο ή θα του κάνει μια ενδοφλέβια ένεση αδρεναλίνης, το κόστος της οποίας προφανώς και βαρύνει το υπουργείο. Το πιο σημαντικό: ο οδηγός θα κρατήσει το στόμα του κλειστό».

Αυτό είναι ένα μέτρο που σίγουρα θα αποθαρρύνει τη χρήση ναρκωτικών…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...