Η Ένωση Ταξί Ολλανδίας (STN) απαιτεί αυξημένη κρατική υποστήριξη για τους οδηγούς ταξί

Η Stichting Taxibelangen Nederland (STN)( Ολλανδική Ένωση Ταξί) απαιτεί προσαρμογές στις οικονομικές ρυθμίσεις για τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας. Σύμφωνα με την STN, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια άνιση κατάσταση στον τομέα των ταξί, μεταξύ αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών οδηγών.
Το STN θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των φορέων ταξί. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου των κρατικών ενισχύσεων , ο οργανισμός υποστήριξε την κατάργηση της συμμετοχής στο πρόγραμμα προσωρινής γεφύρωσης για αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες (Tozo) και την επέκταση του επιδόματος σταθερού κόστους για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι αυτοαπασχολούμενοι κατέληξαν σε μια μη βιώσιμη οικονομική κατάσταση, συχνά περισσότερο από τους συναδέλφους οδηγούς με αμειβόμενη απασχόληση.
Ελάχιστη κοινωνική αποζημίωση
Το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την κρίση του covid-19 είναι συνδεδεμένο με την ελάχιστη κοινωνική αποζημίωση, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ο αυτοαπασχολούμενος έχει σύντροφο, αυτό το εισόδημα περιλαμβάνεται στο ποσό της υποστήριξης. Μόλις το εισόδημα των νοικοκυριών υπερβεί το κοινωνικό ελάχιστο των 1.500 ευρώ, δεν μπορούν να ζητήσουν περαιτέρω αξιώσεις.
Σύμφωνα με την Stichting Taxibelangen Nederland, το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε άνιση μεταχείριση. «Τα άτομα με αμειβόμενη απασχόληση λαμβάνουν 100 τοις εκατό συνεχιζόμενη πληρωμή μέσω του προγράμματος έκτακτης ανάγκης Bridging Employment (NOW), και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστρέφουν στο επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και ακόμη χαμηλότερα εάν ο σύντροφος έχει εισόδημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...