Γαλλία: Οριστική η καταδίκη της Uber για την παράνομη υπηρεσία UberPop – πρόστιμο 800.000 ευρώ, ενώ  δύο διευθυντικά στελέχη της οδηγήθηκαν στη φυλακή

Ισχυρό πλήγμα για την Uber France. Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, το Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε οριστικά την καταδίκη της εταιρείας για την υπηρεσία της UberPop, η οποία διακόπηκε τον Ιούλιο του 2015.

Η εταιρεία κρίθηκε ένοχη για παράνομη λειτουργία επιχείρησης ταξί. Προσέφερε μια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών με οδηγούς που δεν ήταν επαγγελματίες και καταλάμβαναν πιάτσες ταξί, με σκοπό να βρουν πελάτες. Ως εκ τούτου, στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, ενώ δύο διευθυντικά στελέχη της οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σε ανακοίνωσή της μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, η Uber France αναγνώρισε την παρανομία, αναφέροντας τα εξής: «Η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά την υπηρεσία UberPop, η οποία συνέδεε επιβάτες και ερασιτέχνες οδηγούς και την οποία τερματίσαμε το 2015. «Έκτοτε, η Uber έχει επανεξετάσει διεξοδικά το μοντέλο της, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες που σχετίζονται με τις δραστηριότητές της. Πλέον μόνο επαγγελματίες οδηγοί ενοικιαζόμενων οχημάτων και οδηγοί ταξί μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητές τους μέσω της εφαρμογής».

Οι νομικές περιπέτειες της εταιρείας στη Γαλλία δεν τελειώνουν εδώ, καθώς εκκρεμούν αγωγές εκατοντάδων οδηγών της με αντικείμενο το εργασιακό τους καθεστώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *