Λονδίνο: Η Uber θέλει να εντάξει στον στόλο της τα μαύρα ταξί, «Δεν εξετάζουμε καν το ενδεχόμενο συνεργασίας», λένε οι οδηγοί ταξί.

Μια νέα υπηρεσία θέλει να λειτουργήσει η Uber στις αρχές του 2024, προσφέροντας στους επιβάτες την ευκαιρία να κάνουν προκράτηση σε ένα μαύρο ταξί του Λονδίνου, μέσω της εφαρμογής της.

Η ένταξη του εμβληματικού ταξί στην εφαρμογή της Uber αποτελεί μακροχρόνιο στόχο της εταιρείας, καθώς οι Λονδρέζοι οδηγοί ταξί είναι περιζήτητοι τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους τουρίστες. Και είναι οι ίδιοι που αποκρούουν τις απόπειρες της Uber και άλλων εταιρειών να τους εντάξουν στους στόλους τους από την άφιξή τους στη βρετανική πρωτεύουσα, το 2012.

Το Λονδίνο είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις στον κόσμο που οι οδηγοί ταξί δεν συνεργάζονται με την Uber. Και η ανακοίνωση του Άντριου Μπρεμ, γενικού διευθυντή της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ακριβώς μια προσπάθεια προσέλκυσης των οδηγών μαύρων ταξί στην εταιρεία: «Συνεργαζόμαστε με οδηγούς ταξί σε όλο τον κόσμο και το μήνυμα που παίρνουμε από αυτούς είναι σαφές: η Uber και τα ταξί είναι καλύτερα μαζί. Τα μαύρα ταξί είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της πρωτεύουσας, που αγαπούν τόσο οι Λονδρέζοι όσο και οι επισκέπτες, και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε δίπλα-δίπλα. Η σύμπραξη είναι win-win: βοηθάμε τους οδηγούς ταξί του Λονδίνου να κερδίζουν περισσότερα, ενισχύουμε τις επιλογές μετακίνησης για τους επιβάτες και κάνουμε το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου πιο αποτελεσματικό. Θα βοηθήσει τους Λονδρέζους και τους τουρίστες να μετακινούνται στην πόλη πιο εύκολα, καθιστώντας διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές ταξιδιού με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα προσφέρει στους ταξιτζήδες μια σταθερή ροή κρατήσεων και θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις σε όλη την πρωτεύουσα, καθώς θα κάνει τις μετακινήσεις πιο αποτελεσματικές».

«Δεν εξετάζουμε καν το ενδεχόμενο συνεργασίας», λένε οι οδηγοί ταξί

Η νέα προσφορά που ανακοίνωσε η Uber, με το όνομα Black Cab, προκάλεσε έντονες επικρίσεις από τους αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί του Λονδίνου.

General overall view of a Black Taxi in London on Friday, Feb 17, 2017. (IOS via AP Images)

Οι γνωρίζοντες τον κλάδο περίμεναν εδώ και καιρό ότι η Uber θα κάνει άλλη μια προσπάθεια να διεισδύσει στην αγορά των μαύρων ταξί του Λονδίνου, μετά από παρόμοια λανσαρίσματα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Η ανακοίνωση της εταιρείας επιβεβαίωσε τις υποψίες τους.

Ο Στιβ ΜακΝαμάρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Ταξί του Λονδίνου, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία ζήτηση για μια τέτοια συνεργασία από τους αδειούχους οδηγούς ταξί του Λονδίνου που εκπροσωπούμε ή τους επιβάτες μας. Ούτε η ένωσή μας ούτε άλλες επαγγελματικές ενώσεις ταξί ερωτήθηκαν πριν από αυτή τη μονομερή ανακοίνωση. Δεν γνωρίζουμε να έχουν προσληφθεί οδηγοί και εκτιμούμε ότι τα μέλη μας δεν θα εξετάσουν καν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στην εφαρμογή, δεδομένου του αποδεδειγμένου κακού ιστορικού της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα πάντα – από την ασφάλεια των επιβατών μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Λονδίνο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *