Mιλάνο: Σκληρή επίθεση των ταξιτζήδων κατά της «κυκλοφοριακής καταστροφής» του δημάρχου

Οι ταξιτζήδες στο Μιλάνο έχουν φτάσει στα όριά τους με τον δήμαρχο της πόλης και τους πειραματισμούς του και δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός «αποτυχημένου μοντέλου» κινητικότητας.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, οι οδηγοί ταξί μέλη της Ugl του Μιλάνου ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν άπραγοι στις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον τους ο δήμαρχος Σάλα και αναλύουν τον «κατάλογο των αποτυχιών του δήμου» στο «μοντέλο του Μιλάνου», όπως το αποκαλούν.

Η ανακοίνωση απαριθμεί τις αποτυχίες του δήμου και αναφέρει τα εξής:

«Ανακάλυψαν ότι με 35 βαθμούς στη σκιά τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα είναι ακίνητα στα πεζοδρόμια σαν σκούτερ, ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι σχεδιασμένοι για να θέτουν σε κίνδυνο τους ποδηλάτες. Ανακάλυψαν ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα παραμένουν σταθμευμένα εκεί που δεν υπάρχει ζήτηση. Μείωσαν τις διαδρομές με λεωφορεία, τραμ και μετρό, αυξάνοντας το εισιτήριο. Ανακάλυψαν ότι για να παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες για τις ανάγκες κινητικότητας των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών πρέπει να διαθέσουν πόρους που δεν έχουν. Ανακάλυψαν, επίσης», προσθέτουν, «ότι τα βράδια του Σαββατοκύριακου υπάρχει πολύς κόσμος σε κίνηση και αυξημένη ζήτηση και οι πέντε γραμμές του μετρό κλείνουν τα μεσάνυχτα, ακόμη και τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Ανακάλυψαν την αποτυχία της Β ζώνης περιορισμένης κυκλοφορίας, που αντί να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην πόλη τα έκανε να αυξηθούν. Μια αγνώριστη πόλη στην οποία όλο και περισσότερες ζώνες θεωρούνται δικαίως επικίνδυνες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...