Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε γραφεία συνεργατών της Uber, συνελήφθησαν τέσσερις, κατασχέθηκαν όπλα

Αστυνομική μονάδα, παρουσία εισαγγελέα, έκανε έφοδο χθες το πρωί σε γραφεία και ιδιωτικούς χώρους τεσσάρων εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κολωνία, το Ντίσελντορφ και το Μπέργκις Γκλάντμπαχ. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί απέκλεισαν τους χώρους των εταιρειών και κατά τη διάρκεια των ερευνών κατέσχεσαν επαγγελματικά έγγραφα, τρία πιστόλια και αστυνομικές στολές.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία εγγράφων, καθώς φέρεται ότι ταξινόμησαν οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τον πάροχο κινητικότητας Uber με πλαστά πιστοποιητικά κυκλοφορίας. Επιπλέον, φέρεται να έχουν παραποιήσει πιστοποιητικά τεχνικών ελέγχων οχημάτων. Οι συλληφθέντες διαχειρίζονταν περισσότερα από 100 οχήματα τα οποία μεταφέρουν επιβάτες, κυρίως στην Κολωνία αλλά και σε άλλες πόλεις, για λογαριασμό της Uber.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν ταξινομήθηκαν για επαγγελματική μεταφορά επιβατών, αλλά ως ιδιωτικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες δεν κατέβαλλαν τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Και αντί για τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο TÜV που προβλέπεται για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οχήματα περνούσαν από τεχνικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια. Παρ\’ όλα αυτά, τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για λογαριασμό της Uber. Συνεπώς, οι επιβάτες της Uber δεν ήταν ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια των διαδρομών.

Πολλαπλές παραβιάσεις του νόμου

Ο συνεταιρισμός ταξί της Κολωνίας Taxiruf καταγγέλλει εδώ και καιρό ότι πολλές εταιρείες που εργάζονται για την Uber δεν συμμορφώνονται με τους νόμους. Οι οδηγοί ταξί καταγράφουν τακτικά τις παραβιάσεις των οδηγών τους, ωστόσο κατηγορούν τις αρχές ότι πολύ σπάνια λαμβάνουν μέτρα κατά των παράνομων πρακτικών των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...