Uber: Απάτη με τη χρήση του κωδικού των επιβατών – χρεώσεις για μεγαλύτερες ή και μη πραγματοποιηθείσες διαδρομές

Η Uber διατείνεται πως διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας για τους χρήστες της. Ωστόσο, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ορισμένοι από τους οδηγούς της εξαπατούν τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα για να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη.

Η τεχνική αυτή έχει γίνει γνωστή ως «απάτη με τον κωδικό ασφαλείας». Όπως λέει και το όνομά της, συνίσταται στο γεγονός ότι ο οδηγός αποκτά τον κωδικό ασφαλείας του επιβάτη μέσω της συνομιλίας της εφαρμογής. Μόλις λάβει τον κωδικό, ο οδηγός της Uber είναι σε θέση να χρεώνει για μεγαλύτερες από τις παραγγελθείσες διαδρομές ή ακόμη και για διαδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ο κωδικός χρησιμεύει αρχικά ως μέτρο ασφαλείας, ώστε επιβάτες και οδηγοί να έχουν ένα μέσο επικοινωνίας για να επαληθεύουν ότι τα στοιχεία της διαδρομής είναι σωστά, δηλαδή σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα.

Η Uber, πάντως, είναι ενήμερη για τη νέα απάτη. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχουν περιπτώσεις εξαπάτησης που αφορούν τον κωδικό ασφαλείας, ενώ δήλωσε ότι δεσμεύεται να ενημερώσει και να ενισχύσει τις εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου για την προστασία της πλατφόρμας και των χρηστών της.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επισημαίνει: «Εφιστούμε την προσοχή στους χρήστες μας ότι, προκειμένου ο κωδικός επαλήθευσης να εκπληρώσει τον ρόλο του, είναι σημαντικό να μη μοιράζονται τα τέσσερα ψηφία του με τον οδηγό πριν αυτός φτάσει στο σημείο επιβίβασης. Δηλαδή, ο κωδικός δεν πρέπει να μοιράζεται σε καμία περίπτωση μέσω chat ή τηλεφώνου, παρά μόνο αυτοπροσώπως, κατά τη στιγμή της συνάντησης με τον οδηγό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...