Βρετανία: Οι προμήθειες των καρτών ροκανίζουν το εισόδημα των οδηγών ταξί

Στην εποχή των ψηφιακών πληρωμών, οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν πλέον και το αυξανόμενο κόστος που σχετίζεται με τις συναλλαγές με κάρτες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις χρεώνονται με τέλη ύψους 3,75% για την αποδοχή πληρωμών με κάρτα. Αν και το ποσό μπορεί να φαίνεται μικρό ανά μεμονωμένο ναύλο, αθροίζεται σημαντικά κατά τη διάρκεια ενός έτους, με ορισμένους ταξιτζήδες να πληρώνουν ετησίως πάνω από 2.000 λίρες σε έξοδα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Το κύριο ζήτημα για τους οδηγούς έγκειται στο γεγονός ότι αν ένα κόμιστρο πληρώνεται με μετρητά, οι ίδιοι διατηρούν μεγαλύτερο μέρος της συνολικής αμοιβής. Αυτό τους επιτρέπει να επενδύσουν γρηγορότερα σε νέα οχήματα, ενώ προσελκύει και νέους οδηγούς στο επάγγελμα με το δέλεαρ των καλύτερων αμοιβών. Για τους επιβάτες, η πληρωμή σε μετρητά σημαίνει λιγότερο χρόνο αναμονής, καλύτερα οχήματα και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ταξί.
Επιπλέον, οι πληρωμές σε μετρητά παρέχουν στους οδηγούς άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζωτικής σημασίας σανίδα σωτηρίας για την κάλυψη λογαριασμών και τη διαχείριση των υψηλών δαπανών διαβίωσης. Αντίθετα, οι πληρωμές με κάρτα συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκκαθαριστούν, προκαλώντας πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους οδηγούς που αντιμετωπίζουν ήδη σφιχτούς προϋπολογισμούς κατά τη διάρκεια της κρίσης του κόστους ζωής.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη και τα μειονεκτήματα του να βασίζεται κάποιος αποκλειστικά στα μετρητά. Η μεταφορά σημαντικών ποσών μετρητών ενέχει τον κίνδυνο για τους οδηγούς ταξί να γίνουν στόχος εγκληματιών. Επιπλέον, η κατάθεση μετρητών σε τραπεζικούς λογαριασμούς απαιτεί ώρες απουσίας από την εργασία, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια αποδοχών.
Όλο και περισσότεροι οδηγοί ταξί, πάντως, αναρτούν στο όχημά τους πινακίδες που αναγράφουν «προτιμώνται μετρητά». Αυτό λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι οι πληρωμές με μετρητά συμβάλλουν στην ενίσχυση του εισοδήματός τους και στη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας που προσφέρουν. Σε τελική ανάλυση, ωστόσο, ο τρόπος πληρωμής είναι επιλογή των πελατών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...