Πολωνία: Τιμή ή ασφάλεια; Tι καθορίζει την επιλογή των πελατών ταξί

Το 56% των κατοίκων των μεγάλων πόλεων χρησιμοποιούν τακτικά, κάθε μήνα, ταξί για τις μετακινήσεις τους, ενώ το 44% μετακινείται με αυτόν τον τρόπο περιστασιακά.

Η εταιρεία iTaxi εξέτασε ποιο είναι κίνητρο για τους επιβάτες να επιλέγουν τη μεταφορά με ταξί. Και αυτό δεν είναι πλέον η τιμή.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή της υπηρεσίας ταξί, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες Πολωνούς πολίτες (42%) δήλωσαν ότι η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο. Οι χρήστες δίνουν επίσης προσοχή σε πτυχές όπως το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών (29%), η δυνατότητα παραγγελίας μιας διαδρομής μέσω εφαρμογής (13%) και η άνεση στο ταξίδι (10%). Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η τιμή παίζει ελάχιστα σημαντικό ρόλο κατά την επιλογή ενός ταξί και αφορά μόνο το 1% των ερωτηθέντων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν την εκτίμηση ότι μετά τη δοκιμή των δημοφιλών φθηνών διαδρομών, οι Πολωνοί θέτουν την ασφάλεια του ταξιδιού σε προτεραιότητα. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των γυναικών, οι οποίες σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό από τους άνδρες αναφέρουν την ασφάλεια ως βασική παράμετρο κατά την επιλογή του ταξί.

Όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της έρευνας, το 70% παραγγέλνει μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής για κινητά και το 30% καλεί τη γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ταξί έχει αλλάξει πολύ, με τους επιβάτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα οχήματα που διατίθενται στις πιάτσες ταξί και να μην τα σταματούν στον δρόμο – μόνο το 0,2% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο.

Οι κάτοικοι πόλεων όπως η Βαρσοβία, το Γκντανσκ, η Κρακοβία, το Βρότσλαβ και το Πόζναν, μεταξύ άλλων, συχνά εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ένα ταξί προκειμένου να φτάσουν ταχύτερα στον προορισμό τους κατά τις ώρες αιχμής και να μη χρειάζεται να αναζητούν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, κάτι που, ειδικά στα κέντρα των πόλεων, γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οι υπηρεσίες ταξί είναι επίσης σταθερά δημοφιλείς τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια.

Η iTaxi ερεύνησε επίσης την άποψη των επιβατών όσον αφορά τη συνομιλία με τους οδηγούς. Το 70% των ερωτηθέντων επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα ή είναι πρόθυμοι να εμπλακούν σε συζήτηση. Σε ποσοστό 9% δηλώνουν ότι τους αρέσει, το 13% των ερωτηθέντων αποφεύγουν τη συνομιλία και μόνο το 8% ενοχλείται από τις προσπάθειες επαφής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...