Τα ταξί των Βρυξελλών απειλούν να επιτεθούν στην Περιφέρεια και στην Uber

  • Αγωγές με απαιτήσεις για αποζημίωση ετοιμάζει η Ομοσπονδία Ταξί των Βρυξελλών
  • 500 ευρώ ως άμεση βοήθεια σε κάθε οδηγό-συνεργάτη της έδωσε η Uber
  • Την άλλη εβδομάδα η συζήτηση του νομοσχεδίου
  • Το κείμενο, το οποίο φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση των Βρυξελλών , θα επιτρέψει στους οδηγούς LVC να συνεχίσουν να εργάζονται, περιμένοντας ένα νέο σχέδιο ταξί, με σκοπό την αναδιοργάνωση του τομέα επιβατικών μεταφορών στην Περιφέρεια.

Η Ομοσπονδία Ταξί των Βρυξελλών ανεβάζει τους τόνους και εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων κατά της Περιφέρειας των Βρυξελλών και κατά της Uber. Προγραμματίζονται και κινητοποιήσεις. Η πυρκαγιά που, επί χρόνια, σιγοκαίει μεταξύ των ταξί και της εφαρμογής μεταφοράς επιβατών Uber , αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ημέρες με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών και μεταφέρθηκε τώρα στην κυβέρνηση των Βρυξελλών. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί.
Η Ομοσπονδία των Ταξί των Βρυξελλών μόλις έκανε γνωστό, την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά όπως ανέφερε ο Σαμ Μπουχάλ , Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας. A priori, μόλις κατατεθεί το κείμενο της Περιφέρειας (στην περίπτωση που είναι ευνοϊκό για τους οδηγούς της Uber), θα αποτελέσει αντικείμενο προσφυγής για ακύρωση ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, εξήγησε ο Sam Bouchal.

\"\"
«Η Περιφέρεια κάνει τα πάντα για να σώσει το πετσί μιας εταιρείας που καταδικάστηκε στα δικαστήρια και η οποία παραμείνει παράνομη».
Εκ των προτέρων, μια αγωγή θα στοχεύσει την Περιφέρεια των Βρυξελλών , η οποία θεωρείται ένοχη στα μάτια της Ομοσπονδίας Ταξί των Βρυξελλών, επειδή άφησε την κατάσταση να σαπίσει και έχει επιτρέψει στους οδηγούς της Uber να συνεχίσουν να οδηγούν. Στην περίπτωση αυτή, η Ομοσπονδία Ταξί των Βρυξελλών σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημίωση , το ύψος της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμη. «Η Περιφέρεια κάνει τα πάντα για να σώσει το δέρμα μιας εταιρείας που καταδικάστηκε στο δικαστήριο και η οποία παραμείνει παράνομη», δήλωσε ο Sam Bouchal.
Τέλος, μια άλλη νομική ενέργεια θα στοχεύει την Uber , προειδοποίησε ο Sam Bouchal, ο οποίος σκοπεύει να λάβει πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των οδηγών και για τον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποίησε η Uber από το ντεμπούτο της στις Βρυξέλλες το 2015, όταν κυκλοφόρησε το UberPop. Η ανακοίνωση της Uber για την παροχή ενός εκατομμυρίου ευρώ για να βοηθήσει τους οδηγούς να ξεπεράσουν αυτή την κρίση ρίχνει λάδι στη φωτιά. «Η Uber έριξε ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό χτύπημα, αλλά χρωστάει πολύ περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ στους οδηγούς της, στους οποίους μόλις στέρησε τη δουλειά τους», πρόσθεσε ο Sam Bouchal.
Για να προβεί σε αυτές τις νομικές ενέργειες, η Ομοσπονδία Ταξί των Βρυξελλών διόρισε τους Nicholas Ouchinsky και Antoine Chomé τους δύο δικηγόρους που είχαν καταφέρει να αναγνωρίσουν το σύστημα Uber ως παράνομο, ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών τον Ιανουάριο του 2021. \” Η Περιφέρεια των Βρυξελλών παραβίασε την εμπιστοσύνη των οδηγών ταξί που έχουν εφαρμόσει μόνο το νόμο», εξήγησαν οι δύο δικηγόροι, καταγγέλλοντας «τον αθέμιτο ανταγωνισμό μιας αμερικανικής πολυεθνικής που εισέρχεται στην αγορά και μιας κυβέρνησης που δεν έχει κάνει τίποτα και θέλει να αναθεωρήσει το νόμο υπέρ της Uber».
«Είναι ατυχές που η Περιφέρεια σκέφτεται καθυστερημένα να ντύσει με γύψο τους οδηγούς της Uber, χωρίς να ασχοληθεί με τις πληγές των οδηγών ταξί που πραγματικά αξίζουν γύψο», δήλωσε ο Nicholas Ouchinsky.
Παρεμπιπτόντως, οι δύο δικηγόροι μένουν έκπληκτοι για την αδράνεια της εισαγγελίας για την υπόθεση αυτή και θυμούνται ότι στις ακροάσεις που έγιναν στα τέλη του περασμένου έτους ενώπιον του Εφετείου, είχαν ζητήσει την παρουσία του ελεγκτή εργασίας ο οποίος, δεν είχε πρόθεση να εμφανιστεί. Τέλος, οι δύο δικηγόροι της ομοσπονδίας θεωρούν θύματα τους οδηγούς της Uber, διευκρινίζοντας ότι όντως στο στόχαστρο βρίσκεται η κοινωνία και η Περιφέρεια των Βρυξελλών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...