Σκωτία: Ανοίγει ξανά το πρόγραμμα επιδότησης για αναβάθμιση των ταξί

Οι οδηγοί ταξί που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα μαύρα ταξί τους για να επιτύχουν τα πρότυπα της ζώνης χαμηλών εκπομπών που έχουν καθοριστεί στην περιοχή δραστηριότητά τους καλούνται να δράσουν γρήγορα.

Κι αυτό γιατί άνοιξε ξανά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη μετασκευή παλαιότερων οχημάτων ταξί ώστε να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα της ζώνης χαμηλών εκπομπών (LEZ). Η επιδότηση, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Αμπερντίν και το Νταντί, όπου έχουν καθοριστεί τέτοιες ζώνες.

Το πρόγραμμα προσφέρει καθοδήγηση και οικονομική στήριξη σε «πολύ μικρές επιχειρήσεις», στις οποίες περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις ταξί, σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τις ζώνες LEZ για την αναβάθμιση των οχημάτων τους. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων μετάκαυσης ή ηλεκτρικής τεχνολογίας, με χρηματοδότηση που καλύπτει έως και το 70% του κόστους, με ανώτατο όριο τις 10.000 λίρες.

Προϋπόθεση για τη λήψη της επιδότησης είναι ότι τα μετασκευασμένα οχήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν εντός των ζωνών για καθορισμένο χρονικό διάστημα – τρία έτη για ταξί και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και πέντε έτη για τα βαρύτερα οχήματα. Εάν ένα όχημα πωληθεί, καταστεί ακατάλληλο για κυκλοφορία ή τεθεί με άλλον τρόπο εκτός λειτουργίας εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, μέρος της επιχορήγησης θα πρέπει να επιστραφεί.

Η εταιρεία ταξί Cybrand AEC Ltd σε ανακοίνωσή της επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα της αίτησης, σημειώνοντας ότι τα κονδύλια του 2023 εξαντλήθηκαν γρήγορα, με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει: «Χαίρομαι που βλέπω ότι το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης είναι και πάλι ανοιχτό στη Σκωτία. Δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό, καθώς το περσινό κονδύλι εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα, οπότε οι συνάδελφοι θα πρέπει να βιαστούν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *